Till Lindemannin uutta videota ei kannata katsoa julkisilla paikoilla – laulaja taitaa kommentoida Rammstein-kohua

2.10.2023 14:03

Till Lindemann julkaisi Lindemann-sooloprojektinsa tiimoilta 18 minuuttia pitkän musiikkivideon, joka on helppo tulkita symboliseksi kommentaariksi viime kesän Rammstein-kohusta. Laulajan väitettiin huumanneen ja käyttäneen hyväksi Rammsteinin naispuolisia faneja, ja yhtyeen takahuonejatkoista alkoi kiertää varsin pahalta kuulostavia tarinoita. Elokuun lopussa Berliinin syyttäjä kuitenkin ilmoitti, ettei Lindemannia vastaan nosteta syytteitä, koska todisteita rikoksesta ei ole.

Tuoreen videon yhteydessä mainitaan, että se on kuvattu vuoden 2021 aikana – siis kauan ennen kuin mitään kohua oli syntynytkään –, mutta sanotaanko nyt niin, että aika merkitsevästi videolla vilahtelee huumaavia pillereitä sekä Lindemannia kohti kurottavia alastomia naisia. Onhan siellä toki kaiken maailman karhuja ja krokotiilejä myös, mutta kun useissa kohdissa juhlitaan pillereiden voimin riettaissa orgioissa ja kasvottomat, alastomat naiset piirittävät artistia, katsoo videota automaattisesti vähän eri näkökulmasta kuin pelkkänä taideperformanssina.

NSL-videon musiikkipuolella kuullaan kolme uutta kappaletta: Lecker, Nass ja Schweiss. Video on kielletty alaikäisiltä, joten sitä ei voi upottaa tähän katsottavaksi, mutta Youtubesta sen voi katsoa mikäli kiinnostus heräsi. Eli täältä näin.

Lisää luettavaa