Viekö Dio, Dickinson, Daltrey vai kenties Plant voiton? Rockin maineikkaimmat keulakuvat laitettiin suuruusjärjestykseen

2.5.2017 15:14

Ken on heistä kaikkein, öh, kukkoilevin? Kaikenmoisiin listauksiin erikoistunut Loudwire-media listasi 66 omasta mielestään kovinta rockbändien keulakuvaa. Ja sepäs on tietenkin ankara kilpailu, sillä kovia nimiä riittää joka sormelle ja varpaalle ja paljon jää ylikin.

Mukana listalla vilahtelee tietysti Jimi Hendrixin, Roger Daltreyn ja Lemmyn kaltaisia vanhoja staroja, ja uudemmista tapauksista mukaan on otettu muun muassa David Draiman, Mikael Åkerfeldt, Randy Blythe, Mike Patton ja Green Dayn Billie Joe Armstong, joka on muuten viimeksi mainittujen listasta korkeimmalla.

Vaan entä se kirkkain kärki? Kymmenen kärjen aloittavat AC/DC:stä poistettu Brian Johnson (joka rankataan korkeammalle kuin edesmennyt Bon Scott), Metallican James Hetfield, Guns N’ Rosesin Axl Rose, Ozzy Osbourne ja ikinuori Iggy Pop. Top viiteen ovat puolestaan mahtuneet Dio, Rob Halford, Robert Plant ja Bruce Dickinson.

Entäpä se kaikkein kovin, kaikkien näiden ohi kaartava virtuoosi? No, sehän on tietysti… Queenin Freddie Mercury. Mikä on tietysti täysin ja absoluuttisen oikea valinta. Long live Freddie!

Lisää luettavaa