Vio-Lence-kitaristia harmittaa, ettei hänestä tullut James Hetfieldin tuuraajaa Metallican keikoille 1990-luvun alussa – ”Olin ensimmäinen, kenelle he soittivat”

Pesti meni lopulta Metal Churchissä soittaneelle John Marshallille.
21.7.2022 11:15

Metallican ollessa kiertueella menestyslevy Metallican tiimoilta joutui nokkamies James Hetfield Montrealin-keikalla elokuussa 1992 onnettomuuteen, jossa pyroliekit osuivat laulaja-kitaristiin aiheuttaen toisen asteen palovammoja koko tämän kroppaan. Yhtye palasi kuitenkin pian kiertueelle Hetfieldin keskittyessä pelkästään laulamiseen ja tuohon aikaan Metal Church -yhtyeessä soittanut John Marshall hoiteli komppikitarat.

Marshall, joka oli tuurannut Hetfieldiä aiemminkin tämän telottua kätensä skeitatessaan, ei ollut ainoa ehdokas Hetfieldin tuuraajaksi. Koesoitossa kävivät myös muun muassa Sepulturan Andreas Kisser sekä Bobby Gustafson (ex-Overkill, Vio-Lence). Gustafson puhui aiheesta hiljattain VWMusicin haastattelussa ja sanoo olevansa harmissaan, ettei hän saanut pestiä.

”Yritin opetella 18 kappaletta, jotka he pyysivät, kirjaimellisesti kahdessa päivässä. Aikaa ei ollut läheskään tarpeeksi, joten en oikeastaan tiennyt yhtään kokonaista biisiä. Heidän olisi pitänyt antaa minulle neljä tai viisi biisiä opeteltavaksi ja antaa enemmän aikaa. Se minua harmittaa. Siitä olisi voinut tulla siistiä”, Gustafson toteaa.

”He varmaan olettivat minun osaavan ne biisit. James, Kirk (Hammett, Metallican toinen kitaristi) ja minä olimme hyviä ystäviä, mutta en ole koskaan ollut sellainen tyyppi, joka opettelee toisten biisejä. Olen aina säveltänyt itse. Olin ensimmäinen, kenelle he soittivat onnettomuuden jälkeen ja minua harmittaa, että tuotin heille pettymyksen.”

Lisää luettavaa