Yle: Popedan uran isointa keikkaa koristavat sateenkaaret ja ponit – ”Kyllä se on suora kannanotto”

"Me olemme niin äijiä, että sateenkaaret, rakkaus tai ponipiirrokset eivät machoutta hetkauta", täräyttää Pate Mustajärvi.

Popedan 40-vuotisjuhla huipentuu lauantaina yhtyeen uran isoimpaan konserttiin Tampereen Ratinassa. Kaksituntisesta hittikavalkadista täynnä rokkia ja rajatonta riemua onkin tulossa nauttimaan 30 000 Popeda-fania. Pate Mustajärvi kertoo Ylen haastattelussa keikan olevan ”hyvin popedamainen”.

”Me ei saavuta laskuvarjoilla yleisön eteen, eikä me ajeta lavalla avoautoilla. Taustatanssijoitakaan ei nähdä. Jos joku tanssii, niin Karhukoplaksi ristitty torvisektio”, Mustajärvi nauraa.

Yksi näyttävä aspekti on kuitenkin jättimäinen taustalakana, jota Popeda on käyttänyt kesän keikoillaan: äijärokin aatelisten keikkoja on nimittäin koristanut My Little Pony -logosta tyylitelty taustakangas sateenkaarinen ja ponihahmoineen päivineen.

”Kyllä se sateenkaari on suora kannanotto. Me olemme vain ihmisiä ja kaikilla on samat oikeudet olla ihmisinä täällä keskenään. Me olemme niin äijiä, että sateenkaaret, rakkaus tai ponipiirrokset eivät machoutta hetkauta.”

Vaan eipä tällainen kannanotto varsinaisesti yllätyksenä tule, löytyihän jo Popedan vuonna 1978 julkaistulta esikoislevyltäkin aikanaan brittiläiselle muusikolle, LGBT-aktivistille ja homoseksuaalille omistettu Oodi Tom Robinsonille. Hieno ja valitettavasti yhä tänäkin päivänä tarpeellinen kannanotto toki silti, hyvä!

Popedaa lämmittelevät tamperelaiset, Negativesta suursuosioon noussut ja nykyisin soolouraa tekevä Jonne Aaron sekä muusikko ja monialataiteilija Maria Mattila yhdessä Mara Balls -yhtyeensä kera. Ratinan portit avautuvat kello 16 ja Popeda astelee lavalle alustavan aikataulun mukaan kello 20:30.

Lisää informaatiota konsertista löydät täältä. Ylen haastattelun voit puolestaan lukea täältä.