AMBERIAN DAWN: The Clouds Of Northland Thunder

Arvio julkaistu Soundissa 5/2009.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

AMBERIAN DAWN
The Clouds Of Northland Thunder
Suomen Musiikki

Amberian Dawn pistää koville. Aluksi yhtyeen melodinen metalli ja laulaja Heidi Parviaisen ääni hurmaavat ilman minkäänlaisia varauksia. Sitten bändi alkaa yhtäkkiä viedä ajatuksia Epicaan, ja sen jälkeen ei enää tunnukaan hyvältä. Ja yhtäkkiä sen Epican taas melkein unohtaa.

Amberian Dawnin omaleimaisuus ei ole edelleenkään mitenkään ainutlaatuista, eivätkä Nightwish-vaikutteetkaan täysin poissuljettuja. Bändin sävellykset etenevät täysin klassisen kaavan mukaan lähes ilman minkäänlaisia poikkeamia, mutta siitäkin huolimatta The Clouds Of Northland Thunderin biisit toimivat. Amberian Dawn tarjoilee helppoa kuunneltavaa, ja kun bändin jäsenet ovat taitavia soittajia ja intohimoinen asenne kuuluu, fiilikseen on myös helppo heittäytyä mukaan.

Vaikka kokonaisuus on hieman yllätyksetön, sovitusten kerroksellisuudelle ja yksityiskohtien runsaudelle on silti annettava arvoa. Omaperäisempi lähestymistapa ei kuitenkaan olisi pahitteeksi. Nyt se jää hyvin pitkälti laulajan persoonan varaan, mutta Parviainen kantaa taakkaa uljaasti.

Lisää luettavaa