Arvio: Tuorein Cradle Of Filth -live noudattaa tarkasti tuttua äänimaailmaa – Jopa Dani Filth pärjää kovalla biisikavalkadilla

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

Cradle Of Filth
Trouble And Their Double Lives
Napalm

Uuden Cradle Of Filth -liven biisilistaa ensi kertaa tarkastellessa ei voi välttyä siltä huolestuttavalta ajatukselta, kuinka paljon studioversiota huonommalta mikäkin kappale kuulostaa. Tähän ympäri maailmaa vuosien 2014 ja 2019 välillä tallennettuun tuplaan tutustumisen jälkeen voi onneksi ilolla todeta, että kokonaisuus pärjää edellä mainitussa vertailussa suhteellisen hyvin.

Live Bait For The Dead (2002) oli astetta räkäisempi livelevy Cradle Of Filthiltä. Tuoreella tuotoksella entistä ammattimaisemmat soittajat, runsaat taustanauhat ja huolellinen jälkikäsittely hakevat alkuperäisversioiden tarkasti rakennettua äänimaailmaa. Mitään erityistä livehurmosta tilalle ei synny. Dani Filthin tulkintakin on kummallista kyllä kehittynyt, luulisi hänen jo viimeistään tässä vaiheessa rääkyneen äänensä pilalle.

Biisimateriaali on kattavaa ja laadukasta, huippuhetkinään upeat, jostain syystä ”bonus trackit” The Death Of Love ja You Will Know The Lion By His Claw. Puolikkaiden alusta löytyy kaksi uutta studiobiisiä, sopivasti naistenpäiväksi ilmestynyt She Is A Fire ja Demon Prince Regent, jotka jatkavat Existence Is Futilen (2021) perusmoitteetonta linjaa.

Lisää luettavaa