AṢA: (asha)

AṢA
(asha)
Naïve

Nigerialaisten vanhempien Pariisissa syntynyt tytär Asa on ehditty nimetä uudeksi Ayoksi, vaikkei Ayokaan ole vielä pitkään vanhennut parrasvaloissa. Vai onko hän sittenkin terävämpi ja laaja-alaisempi versio Corinne Bailey Raesta? Tai Lauryn Hill, joka lopulta onnistui muuntautumaan hiphop-diivasta laulavaksi lauluntekijäksi?

Asa altistui nykyistäkin nuoremmalla iällä Lagosissa paikallisen kulttuurin lisäksi niin reggaelle, klassiselle soulille kuin modernille r&b:llekin. Näistä eväistä syntyy jotakin, mitä voi hyvällä syyllä kutsua maailmanmusiikiksi. Vaikutteet kantautuvat monista tyyli- ja ilmansuunnista, eri aikakausista ja mantereilta. Tarjolla ei ole varsinaisia rytmikarkeloita, mutta sielunsisaruus Bob Marleyn ja Neville Brothersin kanssa ei voisi olla ilmeisempi.

Lopuksi toive sille promoottorille, joka ensimmäiseksi tuo Asan näille leveyksille ja pituuksille. Ei Finlandia- tai Tampere-taloon, vaan jonnekin, missä on tilaa edes lievälle lantioliikkeelle. Tämä on meditatiivisuudestaan huolimatta tanssimusiikkia.