BELLE AND SEBASTIAN: Push Barman To Open Old Wounds

BELLE AND SEBASTIAN
Push Barman To Open Old Wounds
Jeepster

Belle & Sebastian matkaa kesällä Kalifornian aurinkoon äänittämään seuraavaa albumiaan. Edellisen albumin tuottajana toimi Trevor Horn ja bändi on viime vuosina jopa muuttunut avoimemmaksi lehdistölle. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, Belle & Sebastian on tullut pieneksi osaksi valtavirtakulttuuria. Bändin muuttuessa on juuri oikea aika palata juurille singlekokoelmalla Push The Barman To Open Old Wounds.

Kahvila Glasgow'ssa tammikuussa 1996. Poika ehdottaa toiselle pojalle yhtyeen perustamista ja suunnitelmat lyödään lukkoon. Toinen pojista oli Stuart Murdoch ja toinen Stuart David. Bändin nimeksi otettiin Belle & Sebastian ranskalaisen lastenohjelman mukaan. Jeepster-yhtiön kykyjenetsijä kiinnostui yhtyeestä ja tuhannen kappaleen painos kolmessa päivässä äänitetystä debyyttialbumista Tigermilk ilmestyi vielä samana vuonna.

Tigermilkin uusintapainos julkaistiin vuonna 1999, mutta bändin alkuaikojen ep:t ovat monille vähemmän tuttuja. Uusi kahden levyn kokoelma Jeep-ster-lafkalle vuosina 1997-2001 äänitetyistä lyhyistä levyistä ajaa tarkoituksensa ja tukee kaksi vuotta sitten julkaistua Fans Only -dvd:tä.

Push The Barman To Open Old Wounds antaa hienon kuvan yhtyeen kehityskaaresta kotikutoisista ensiaskelista oikeaan levytysmaailmaan. Ja ovathan esimerkiksi Lazy Line Painter Jane ja Judy Is A Dickslap melkein kautta aikojen hienoimpia Belle & Sebastian -sävellyksiä ja Jonathan David b-puolineen parempi kuin yksikään sitä edeltäneen Folds Your Hand Child, You Walk Like A Peasant -albumin kappaleista.

Usein vastaavat kääntöpuoletkin sisältävät singlekokoelmat ovat jopa antikliimattisia kokemuksia, mutta 25 kappaleen Push The Barman To Open Old Wounds naulaa yhteen ne melankolisen piristävät hetket, jotka ovat monilla Belle & Sebastian -faneille kaikkein tärkeimmät. Ne muistuttavat ajasta, jolloin yhtye oli salaisuus, jonka kanssa piiloutua huoneeseen levysoittimen kanssa.