Arvio: Kuin hyvin istuva neule, josta ei halua päästää irti – Belle And Sebastianin tasalaatuisuus on luotettavaa mutta haukotuttavaa

Arvio julkaistu Soundissa 2/2023.
Kirjoittanut: Joni Kling.

Arvio

Belle And Sebastian
Late Developers
Matador

Yhtyeeksi, joka ei missään vaiheessa ole kokenut tarpeelliseksi uudistaa tyyliään tai ravistella sävellyksiään kokeellisempaan saati kaupallisempaan suuntaan, Belle And Sebastianin luulisi olevan jo kypsä historian romukoppaan kahdennentoista levynsä myötä.

Vuoden sisään bändi on kuitenkin piristynyt eläen hiljaisen 2010-luvun jälkeen uutta luomiskautta. Late Developers on äänitetty samoissa sessioissa kuin keväällä 2022 julkaistu A Bit Of Previous, mutta mistään jämäpala-albumista ei ole kyse. Materiaalia on riittänyt kahden julkaisun tarpeisiin. Late Developers ei sisällä yhtään heikkoa raitaa, vaan sen tasalaatuisuus on lähes haukotuttavaa.

Konseptina Late Developers ei yllä korkeammalle kuin skotlantilaisen twee-kitarabändin tunnistettavaksi käyntikortiksi, joka kertoo kaiken olennaisen luottonimestä keskikarhealle paperille painettuna. Sellaisenakin se on todella miellyttävää hypisteltävää. Istuva neule, josta ei halua päästää irti.

Lisää luettavaa