BELLE AND SEBASTIAN: Girls In Peacetime Want To Dance

BELLE AND SEBASTIAN
Girls In Peacetime Want To Dance
Matador

Odotukset eivät olleet järin korkealla. Nokkamies Stuart Murdochin ohjaama God Help The Girl -elokuva (2014) oli huono. Ääniraidalla kuultu Belle And Sebastian -musiikki tuntui menevän lähes pilalle. Edellinen studioalbumi Write About Love (2010) ei sekään täysin vakuuttanut.

Mutta hitot odotuksista. Diskopopin kanssa flirttaillut mainio The Party Line -single laittoi peput keinumaan, mutta tätä ei osannut silti odottaa: Girls In Peacetime Want To Dance on helvetin hyvä levy. Se ei ole uusi If You’re Feeling Sinister tai The Boy With The Arab Strap, mutta se on silti helvetin hyvä.

Se huokuu lämpöä, aina mahtavan nostattavasta Nobody’s Empire -avausraidasta levyn raukeasti Lightships-henkisiin tunnelmiin päättävään Today (This Army’s For Peace) -kappaleeseen. Albumi jaksaa hymyilyttää ja teksteissä riittää totutusti niin samaistumispintaa kuin pureskeltavaakin.

Kokonaisuutena Belle And Sebastianin yhdeksäs levy vie täysin mukanaan. Levyn ainoa miinus on sen pituus: se kestää piirun verran yli tunnin. Girls In Peacetime Want To Dancen ei hetkittäin tajua olevan niin kovin pitkä, mutta pienellä tiivistämisellä albumi olisi ansainnut täydet viisi tähteä.