BLACK LABEL SOCIETY: Mafia

BLACK LABEL SOCIETY
Mafia
Artemis

Black Label Society kantaa ylväänä Etelävaltioiden lippua edesmenneen Panteran hengessä, mikä metalli- tai hard rock- bändin ollessa kyseessä tarkoittaa vannomista oluen, pilven, partojen, tatuointien, amerikanrautojen, isotissisten naisten sekä tietysti Harlikoiden nimeen.

Ozzy Osbournen bändin siloposkisesta kitaristista Zakk Wyldestä on vuosien saatossa kasvanut oman bändinsä keulahahmona miehekäs mörökölli. Jos laulaja-kitaristinsa imago onkin hallussa, niin ryhmän jyräävä hard rock on jättänyt toivomisen varaa. Siksi viimevuotinen akustinen studioteos, raikkaasti ja ilmavasti hengittänyt Hangover Music Vol. VI poikkesi niin piristävästi yhtyeen painostavasta ja tasapaksusta ahtojuntasta. Valitettavasti tuo linja ei Mafialla saa jatkoa kuin hetkittäin.

Mafian rouhean mureat kitarasoundit ovat komeaa kuultavaa, mutta edes ne eivät pelasta tönkköjä riffejä ja yksiulotteisia kappaleita. Wylden tulkinta jättää rankemmissa biiseissä toivomisen varaa, sillä miehen määkiminen kuulostaa niissä lähinnä vammaiselta Ozzylta. Siksi In This Riverin, Dirt On The Graven ja ainoastaan bonusraitana löytyvän I Never Dreamedin kaltaiset herkät ja koskettavat hiturit ovat ehdottomasti levyn parasta antia. Halutessaan Wyldestä voisikin tulla 2000-luvun heviballadien kruunaamaton kuningas.