DEFTONES: Diamond Eyes

DEFTONES
Diamond Eyes
Warner

Chino Morenon johtama alternative metalin konnakopla Deftones tuli tunnetuksi oudolla tavalla kelluvasta ja synkästä ominassoundistaan, eikä kappaleiden mittoja laskettu ainakaan hittikaavojen mukaan. Sittemmin yhtye on alkanut suosia perinteisempiä biisinkirjoitustapoja, ja Diamond Eyes onkin Deftonesin helpoiten lähestyttävä albumikokonaisuus.

Vaikka kappaleet mukailevat perinteistä popkaavaa, ei Deftones ole menettänyt tippaakaan kyvystään luoda syviä tunnelmia ja melankolisesti resonoivia mielialoja. Yhtyeen soitanta oli uran alkuaikoina kiivasta ja tarpeen tullen jopa brutaalia, mutta nykyisellään Deftones on huomattavasti kypsempi.

Moreno osaa päästellä höyryjään ulos maltillisemmin, ja koko bändin soitanta tuntuu olevan pyhitetty tunnelman säilyttämiseksi. Turhia säröjä ei kaivatakaan, sillä rähinöintiä on kuultu jo riittämiin.

Deftones on parhaimmillaan soittaessaan kauniisti, eikä yhtyeen musiikki enää tunnu niin yliampuvalta kuin joskus taannoin. Ikä ja kokemus ovat tuoneet mukanaan varmuutta ja myös ymmärtämystä siitä, mihin kannattaa keskittyä.