IRON MAIDEN: From Fear To Eternity: The Best Of 1990 – 2010

Arvio julkaistu Soundissa 6/2011.
Kirjoittanut: Eero Kettunen.

Arvio

IRON MAIDEN
From Fear To Eternity: The Best Of 1990 – 2010
EMI

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että Iron Maideniin tykästyneelle bändin koko diskografian hankkiminen on välttämätön teko. Uusi kokoelma kulta-aikojen jälkeisestä tuotannosta toiminee ummikolle Somewhere Back In Time -koosteen (2008) jatkeena ja etappina kohti kompletismia. Tuplalevy antaa karikatyyrimaisen kuvan aikajaksolta No Prayer For The Dyingista The Final Frontieriin.

Kronologinen kappalejärjestys olisi tehnyt kokoelmalle terää. Afraid To Shoot Strangers olisi paketoinut hyvin neljä rockaavaa, raakaa ja riisuttua näytettä 1990-luvun alusta. Bruce Dickinsonin laulamat Sign Of The Crossin ja Clansmanin live-versiot johdattelisivat nyky-Maideniin, jolle pitkät ja kuulijan kannalta hankalammat biisit ovat yhä suuremmassa roolissa. Jos albumin taas haluaisi muistuttavan taiteellista kokonaisuutta, olisi esimerkiksi No Prayer For The Dyingilta kuulunut mukaan nimibiisi ja Mother Russia. Kuten sanottu, From Fear To Eternity on vain sampleri nälkää ja tukkaa kasvatteleville klopeille.

Asetettuna rinnan Iron Maidenin 1980-luvun kokoavan Somewhere Back In Time -levyn kanssa From Fear To Eternitylle tulisi turpaan millaisella sisällöllä tahansa, mutta yhtään bändin studioalbumeista ei voi silti kutsua varsinaiseksi pettymykseksi. Maiden on aina Maiden, ja se kuuluu tältäkin kokoelmalta.

Lisää luettavaa