KATATONIA: Live Consternation

KATATONIA
Live Consternation
Peaceville

Kun Katatonia nousee lauteille, tunnelma yleensä kohoaa paljon korkeammalle kuin siellä paljon puhutussa urheilujuhlassa. Katatonia on tallentanut uuden livensä Saksan Summerbreeze-festivaaleilla viime kesänä, ja teutonit saavat täyslaidallisen hiilihappojään lailla lavalta valuvaa henkistä itsemurhaa. Ruotsalaiset synkkämieliset veljet esiintyvät rahtusen rankemmalla otteella kuin studiolevyillään. Biisit raapivat välillä ilkeästi ja rapsuttavat inhottavasti kylkiä. Se ei edelleenkään kutita. Se kiukuttaa.

Katatonia tunkee häiritsemään mielenrauhaa paljolti samanlaisilla versioilla, jotka ovat jo tulleet tutuiksi. Katatonia ei improvisoi. Sen muoto pysyy tarkasti koossa, vaikka jonkinlainen yllätysravistelu olisi tehnyt häijyä. Live nimittäin ei tunnu ihan niin liveltä kuin olisi toivonut, sillä vain välispiikit ja astetta rosoisempi soundi liittävät kiekon biisit konserttitapahtumaan.

Levyn kylkiäisenä tulee myös dvd keikasta. Sen tietysti katsoo mielellään, mutta lohtu on laiha. Katatonian kohdalla nimittäin fyysinen ja täydellinen henkinen läsnäolo ovat välttämättömiä, jos keikasta aikoo saada irti kaiken mahdollisen piinan.