LACUNA COIL: Broken Crown Halo

Arvio julkaistu Soundissa 3/2014.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

LACUNA COIL
Broken Crown Halo
Century Media

Lacuna Coil on joskus ollut jäädä menneisyytensä vangiksi, ja tästä tietoisena bändi on uuden levynsä kohdalla koittanut ravistella itsensä kohti uutta. Näin jossain määrin onkin tapahtunutkin, mutta bändin löydökset eivät johda bändiä kokonaan uusille urille. Osaltaan onneksi.

Italialaiset liikkuvat selvästi metallin maaperällä, jopa itsetarkoituksellisesti. Rankkuuden tavoittelu ei taida kuitenkaan olla se ykkösasia, mutta yhtye tempoilee ankaran tunnelmallisesti vahvojen latausten kintereillä. Muutamat alkupään raidat ovat vielä haparointia, mutta Hostage To The Lightin kohdalla bändi melkein pääsee koskettamaan tunnetasolla, ja tästä alkaa pilkahdusten sarja, jota ei voi jättää huomiotta. Itse asiassa hauskinta on, kun bändi poimii ilmeisen tietämättään brittiläisen indie-popin vivahteita maustamaan kappaleitaan, ja nämä nimenomaiset vaikutteet asettuvatkin pääosaan.

Se on selvää, että bändi on etsimässä kokonaan uudenlaista tapaa ilmaista itseään metallin keinoin. Ajatus ei ole vielä kristalloitunut, mutta bändiä ei toisaalta voi myöskään moittia valitsemastaan tiestä, vaikka askeleet siellä ovatkin edelleen hieman haparoivat.

Lisää luettavaa