Levyarvio: Numerokikkailua ja yleisön mielistelyä – Lacuna Coilin livellä parasta on musiikki ilman kikkailua

Arvio julkaistu Soundissa 11/2018.
Kirjoittanut: Vilja Vainio.

Arvio

Lacuna Coil
The 119 Show – Live In London
Century Media

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta italialaisyhtye Lacuna Coilin debyyttialbumi In A Reverien julkaisusta, minkä vuoksi yhtye soitti 19.1. tänä vuonna (angloamerikkalaiseen tapaan merkittynä 1/19) sitä juhlistavan keikan Lontoossa. Hauskaa numeroanalogiaa käyttäen kyseisen keikan livetaltiointi julkaistiin 9.11.

Lacuna Coil on yhtyeenä siitä poikkeuksellinen, etteivät sen kappaleet tunnu kärsivän livenä inflaatiota juuri lainkaan. Soundit erottaa studioalbumin täyteläisyydestä vain hiuksenhieno pintajännitys, jota on varmaankin mahdotonta rikkoa pelkkää albumia kuunnellen: syvemmälle sukeltaminen vaatisi paikallaolon kyseisellä keikalla.

Epäaidolta sen sijaan tuntuvat solisti Cristina Scabbian siirappiset välispiikit, joissa hän ylisanoja säästelemättä kiittää yleisöä luetellen eri valtioita, joista ihmisiä on tullut heitä katsomaan. Äänitteen perusteella kontekstia on tietysti vaikea täysin hahmottaa, mutta ainakin ilman kuvaa kuultuna kiitoksissa on päälleliimattu sävy.

Musiikissa ei kuitenkaan ole suurempia vikoja. Surkuhupaisaa onkin se, että siinä missä musiikki riittäisi, tämä(kin) livelevy kompastelee omaan yliyrittämiseensä.

Lisää luettavaa