MARDUK: Rom 5:12

MARDUK
Rom 5:12
Regain

Kirje roomalaisille, 5:12: "Yhden ainoan ihmisen teko toi maailmaan synnin ja synnin mukana kuoleman." Vastakkainasettelun mestari repii kymmenennelle albumilleen viitekehystä syntiinlankeemuksesta eikä ole epäilystäkään, etteikö Marduk, raakkuva korppi ihmiskunnan olkapäällä, olisi hyvillään noiden säkeiden sanomasta.

Närkästyksen herättämisen lisäksi Marduk on osannut myös levyjen teon. World Funeralilla ja Plague Angelilla se oli oikeastaan elämänsä kunnossa. Mutta kevät 2007 ei ole helppoa aikaa black metal -seurakunnalle. Mayhem kompuroi Ordo Ad Chaollaan ja Marduk laskee vähän matkaa samaa liukumäkeä. Puitteet ovat toki kunnossa, sillä paksut ja painostavat soundit ovat tähän genreen esimerkilliset, laulaja Mortuus ääntelee epäinhimillisesti ja soitto kylvää kaaosta.

Mutta biisit eivät katko niskaa samalla tavalla kun aiemmin, vaikka valikoimasta löytyykin nyt nopeutta, laahausta ja hymniä. Myrskyriffi ei pure eikä musta terä viillä samalla varmuudella. Käy vähän samalla tavalla kuin La Grande Danse Macabrella: kappaleiden tehojen tippuessa kymmenyksellä tuhovoimasta häviää puolet.

Rom 5:12 on tulta, orjantappuraa, kidutusta ja yhtä helvettiä, mutta näillä biiseillä ei nousta viime vuosien tasolle.