MUSE: Showbiz

Arvio julkaistu Soundissa 06/2000.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.
Showbiz -albumilla debytoiva Muse on yksi brittiläisen rockmedian viime talvisista suosikeista. Eikä aivan syyttä. Muse on voimakkaan soundin rakentava trio, jolla on lisäavuina koko joukko upeita ja melodisesti rikkaita biisejä.

Arvio

MUSE
Showbiz
Mushroom

Showbiz -albumilla debytoiva Muse on yksi brittiläisen rockmedian viime talvisista suosikeista. Eikä aivan syyttä. Muse on voimakkaan soundin rakentava trio, jolla on lisäavuina koko joukko upeita ja melodisesti rikkaita biisejä. Ja kun vokalisti Matthew Bellamyn otteissa on enemmän kuin aavistus Jeff Buckley -vainaalle ominaista antaumuksellista dramatiikkaa, niin Musen menestys tulee vähintäänkin ymmärretyksi.
Showbizin avaava biisikaksikko Sunburn ja Muscle Museum näyttää heti Musen parhaat puolet. Edellisen sovituksellisena valttina soi keskeisessä roolissa klassisvaikutteinen piano ja jälkimmäisen ovela tunnelma vie keskelle Zorbaksen kreikkalaisia tanssinpyörteitä. Fillipillä Matthew Bellamy antaa laulunsa nousta falsettiin ja Escapen lauluosuuksissa kuulee Everly Brothersin kaltaista hivelevyyttä. Unintended huokuu pysähdyttävää hartautta ja Unon "rautalankaisuus" tuo mieleen Fastballin taannoisen megahitin The Way.
Showbiz on komeasti soiva rocklevy, jota on verrattu Radioheadin töihin. Muse seisoo silti tukevasti omilla jaloillaan paatoksen ja räjähtävyyden sekoittuessa bändin kasvavilla raidoilla likimain optimaalisella tavalla. 

Lisää luettavaa