MUSE: H.A.A.R.P.

Arvio julkaistu Soundissa 04/2008.
Kirjoittanut: ASKO KAUPPINEN.

Wembleyn stadionilla viime vuonna järjestetyistä kahdesta konsertista kootun H.A.A.R.P.-tallenteen avaa toissavuotisen Black Holes And Revelations -albumin megalomaaninen Knights Of Cydonia, nimeään myöten ylimaalliseksi koodattu eepos, jonka melodisia kaaria hurmioitunut yleisö mukailee kuin taivaallisia hymnejä.

Arvio

MUSE
H.A.A.R.P.
Warner

Wembleyn stadionilla viime vuonna järjestetyistä kahdesta konsertista kootun H.A.A.R.P.-tallenteen avaa toissavuotisen Black Holes And Revelations -albumin megalomaaninen Knights Of Cydonia, nimeään myöten ylimaalliseksi koodattu eepos, jonka melodisia kaaria hurmioitunut yleisö mukailee kuin taivaallisia hymnejä. Huikentelevat arpeggiot, Matt Bellamyn teatraalinen falsetti, kolossaaliset rummut, huikentelevaksi intensiteetiksi koostuvat toinen toistaan päättömästi seuraavat vaiheet ja futuristiset lisävärit puoltavat yhtyeen uskoa progressiivisen metallinsa perusteisiin. Suuri yleisö on aina rakastanut tapahtumarikasta teatteria ja tahatonta itseironiaa.

Näennäisen vahvasta visiosta huolimatta Showbizin (1999) aloittama etsintä on onnistunut keräämään muiden jättämistä jäljistä korkeintaan kekseliäisyyden hataran vaikutelman. Väitettä vasten tallenteen parasta antia on ilman muuta dvd. Se ei paljasta uusia puolia kolmikon epiikasta, mutta esityksen näkeminen koko komeudessaan on visuaalisena kokemuksena palkitseva. Lisäksi kotisohvalla haukotteleminen on huomattavasti mielekkäämpää kuin tylsistyminen täyteen ahdetulla stadionilla.

Lisää luettavaa