NINE INCH NAILS: Hesitation Marks

NINE INCH NAILS
Hesitation Marks
Polydor

Herra paratkoon, edellisestä Nine Inch Nailsin levystä on vierähtänyt jo viisi vuotta. ”Viimeisestä” keikastakin on aikaa neljä vuotta. Totta puhuen ikävä ei ole päässyt yllättämään. Yhtyeen edellisistä levytuotoksista kun päällimäisenä on mielessä kohkaaminen niiden julkaisumetodeista, ei niinkään musiikillinen anti. Trent Reznor oli vihainen ja näytti levyteollisuudelle keskisormea vuotamalla levynsä ilmaiseksi nettiin kaikelle kansalle.

Syksy 2013 tuo Trent Reznorin lempilapsen takaisin levylle ja lavoille seestyneenä ja hillittynä, sikäli kun vertailukohtana on Nine Inch Nailsin historian painolasti. Hesitation Marks on minimalistinen, paikoin jopa pop ja tanssittava kokonaisuus. Ahdistavan päällekäyvä äänimaailma särökitaroineen on jäänyt taakse, sen sijaan levyllä kuullaan lukemattomia hienoja ja ennalta-arvaamattomia oivalluksia. Pelkistetystä rumpukompista siirrytään salakavalasti ja täysin luontevasti esimerkiksi sitarin itämaisiin tunnelmiin.

Avausraidat Copy Of A ja Came Black Haunted ovat lähinnä yhtyeen historiaa ja luultavasti nousevat vähintään tulevaisuuden keikkaklassikoiksi. Hesitation Marks on loistava paluulevy, jonka myötä Nine Inch Nailsin toivottaa mielellään tervetulleeksi takaisin.