PAUL MCCARTNEY: Back In The World

PAUL MCCARTNEY
Back In The World
Capitol

George Harrison sanoi taannoin, ettei Beatlesin comeback toteudu niin kauan kuin John Lennon pysyy kuolleena. Harrisonin kuoltua maailman parhaan yhtyeen paluu on entistä epätodennäköisempi, mutta Paul McCartney pitää vanhan bändinsä lauluja elävinä.

Back In The World on massiivinen kahden tunnin taltiointi McCartneyn meneillään olevan kiertueen Yhdysvaltain osuudelta ja peräti 22 laulua tuplan 36 raidasta on silkkaa Beatlesiä. McCartney on poiminut Beatles-biiseiksi viisaasti niitä, jotka on perinteisesti liitetty enemmän häneen kuin John Lennoniin, mutta We Can Work It Out on tässä suhteessa rohkea valinta. Lennonin perintöä vaalivan Yoko Onon McCartney sai suuttumaan jo kauan ennen Back In The Worldin julkaisua sillä, että käänsi Beatles-sävelmien tekijänimet toisin päin. Tähän saakka Lennon-McCartney -tuotantoa olleet klassikot ovatkin yhtäkkiä Paul McCartneyn ja John Lennonin tekemiä.

Back In The Worldillä Paul McCartneylla on tukenaan ammattitaitoinen kvartetti, jonka kanssa niin omat kuin Beatlesinkin hitit esitetään mahdollisimman yleisöystävällisesti eli levytettyjä versioita noudattaen. Levytys vahvistaa Maccan mainetta kaikkea muuta kuin radikaalina miehenä. Hello Goodbyen perään McCartney lataa Wingsin massiivisen Jetin ja Wings-materiaali toimiikin kautta levyn uskottavimmin. Akustisesti kitaroimansa soolo-osuuden aluksi kuultava Blackbird osoittaa, ettei edes Paulin ääni ole tänään yhtä kirkas kuin 35 vuotta sitten. George Harrisonin Somethingin McCartney keventää jokseenkin epäasiallisesti hilpeäksi ukuleleversioksi, Getting Better laahaa liikaa ja Back In The USSR ei nouse missään vaiheessa kunnolla lentoon.

Itseoikeutetuimmin Paul McCartney tulkitsee Eleanor Rigbyn, Here, There And Everywheren, The Fool On The Hillin, Michellen, Let It Ben, Hey Juden, The Long And Winding Roadin ja tietysti Yesterdayn. Viimeisimmän oman studioalbuminsa Driving Rainin biisit jäävät tässä seurassa lähinnä kuriositeeteiksi. Myös yleisön reaktiot paljastavat mitä lauluja Back In The World -kiertueen konsertteihin on tultu kuulemaan.