PMMP: Kuulkaas live! DVD

PMMP
Kuulkaas live! DVD
Sony BMG

Muistan elävästi reaktioni, kun törmäsin ensimmäistä kertaa PMMP:hen. Sattumalta nähty tavarataloesiintyminen loksautti suun auki vähintään räväkällä meiningillään, kun Paula ja Mira riehuivat postimerkin kokoisella lavalla. Samaan tilaan oli ahtautunut tuhdisti rockpoljentoa tamppaava bändi. Ei ihan sellaista, mitä odotettiin ison levy-yhtiön tyttöbändiltä. Vieläpä sellaiselta, joka oli noussut julkisuuteen mainoskampanjan avulla.

Viisi vuotta myöhemmin PMMP on yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä. Sen kolme omaa materiaalia sisältävää albumia kuuluvat kaikki 2000-luvun tärkeimpien suomalaisten poplevyjen joukkoon. Siitä on tullut oikeasti koko kansan yhtye. Kun lähes nelituntista Kuulkaas live! -dvd:tä kahlaa läpi, en yhtään ihmettele miksi. PMMP:n solistit ovat paitsi loistavia esiintyjiä myös älykkäitä ja karismaattisia persoonia.

Niin kuin Tavastialla vuonna 2005 taltioidulta keikalta näkee, on PMMP rautainen live-esiintyjä. Voi vain ihmetellä tyttöjen kovaa kuntoa ja laulutekniikkaa, joiden avulla homma pidetään kuosissa. Viimeisellä keikalla ennen äitiyslomaa Huvila-teltan ensimmäisestä setistä kuitenkin huomaa, että salonkikelpoisena yhtyeen magia osittain katoaa.
Kattavien livesettien lisäksi tyylikkäästi toteutetulta dvd:ltä löytyvät kaikki musiikkivideot sekä tv- ja festaritaltiointeja. Ensimmäistä kertaa rockdvd:tä katsellessa jäi kaipaamaan lisää sekoilua tien päältä. Sen verran lystiä bändin mukana tuntuu olevan.