RUFUS WAINWRIGHT: Vibrate: The Best Of Rufus Wainwright

RUFUS WAINWRIGHT
Vibrate: The Best Of Rufus Wainwright
Universal

Vastikään Helsingin Kulttuuritalolla keikkaillut yhdysvaltalaislaulaja Rufus Wainwright on laittanut nippuun seitsemän studioalbumia kattavan uransa parhaat palat. Vibrate: The Best Of Rufus Wainwright -kokoelmalevylle on valikoitu miehen tuotannon radioystävällisintä materiaalia.

Radioystävällisin materiaali ei kuitenkaan aina tarkoita parasta. Wainwrightin levyjen parhaimmisto on usein löytynyt hieman haastavammista kappaleista, etenkin laulajan kolmen parhaan albumin (Poses, Want One, Want Two) kohdalla. Viime vuosina Wainwrightin tuotantoa on vaivannut hienoinen tasapaksuus ja paikoin jopa takakireys, vaikka esimerkiksi Release The Stars -levyltä (2007) mukaan valikoitunut Tiergarten toimiikin edelleen mainiosti.

On siis luonnollista, että kokoelman parhaat palat ovat Wainwrightin uran alkupuolelta poimittuja. Grey Gardens, April Fools, Foolish Love ja etenkin Cigarettes And Chocolate Milk ovat mainioita kappaleita. 
Jotain pientä jää hampaankoloonkin. Want One -levyn (2003) komea 14th Street ja Posesin (2001) pelkistetty helmi One Man Guy ovat jääneet kokoelmalta pois.