SAINT ETIENNE: Sound Of Water

SAINT ETIENNE
Sound Of Water
Mantra

Good Humourin ruotsipopin jälkeen Saint Etienne palaa Tiger Bayn folkiin ja So Toughin aikaiseen lo-fi -soundiin. Berliinissä äänitetty Sound Of Water sisältää suurimmaksi osaksi yhtä eteeristä ja eeppistä materiaalia kuin yhtyeen kaikkien aikojen suurin klassikkobiisi Avenue.
Saint Etienne ei ole enää suunnannäyttäjä samaan tapaan kuin kymmenen vuotta sitten luodessaan Foxbase Alphan kaltaisen huikean retrofuturistisen teoksen, mutta Sound Of Waterin tapaiselle kiekolle on silti tilauksensa. Albumi sopii hyvin samoihin pysähtyneisiin hetkiin kuin Beth Ortonin Central Reservation tai Dot Allisonin Afterglow.
Bob Stanleyn mukaan yhtye halusi tehdä yhtenäisen albumin, jossa ei ole yhtään potentiaalista singleraitaa. Hittejä Sound Of Water ei todellakaan pursua, mutta tasalaatuisesta materiaalista nousee esiin vastustamattomasti nimetty Heart Failed (In The Back Of The Taxi), jossa Sarah Cracknellin yhä kuolettavan sensuelli ääni saa seurakseen kasarisyntikkaa. How We Used To Live on Etiennen levytyshistorian progein teos, joka kellottaa yli yhdeksän minuuttia. Äänityspaikan vaikutus kuuluu osassa albumin syntsasoundeista, mutta enemmän levy kuitenkin kuulostaa Ranskan maaseudun rauhassa purkitetulta.
Sound Of Water saattaa olla pettymys Saint Etiennen faneille, jotka toivoivat lautaselle He's On The Phonen europoppia tai Nothing Can Stop Us Now'n northern soulia. Toisaalta niille, joiden So Tough- tai Tiger Bay -kiekot eivät ole päässeet pahasti pölyttymään on Sound Of Water herkkua pöytään.