SCANDINAVIAN MUSIC GROUP: Missä olet Laila?

SCANDINAVIAN MUSIC GROUP
Missä olet Laila?
RCA

Scandinavian Music Group jatkaa neljännellä albumillaan musiikkinsa laventamista ja syventämistä. Viljalti käytettyine banjoineen ja pedal steeleineen se on yhtyeen sukellus avoimen kantrisiin ja folkisiin maisemiin.

Joel Melasniemi ja Terhi Kokkonen puhkeavat viimeistään nyt täyteen kukkaan persoonallisena lauluntekijäkaksikkona. Missä olet Laila? -albumi täyttyy vivahteikkaista sävellyksistä ja itsensä kuvina ja lyhytfilmeinä näkemään houkuttelevista luontoa ja ihmisluontoa luotaavista teksteistä. Kokkosen entisestään herkistyneen laulun myötä levy tuntuu syntyneen vailla suorituspaineiden tuomia kahleita.

Albumin avara skaala ulottuu Joisin viskin ja nousisin -avausraidan sähköisestä rockista Lopulta olemme kaikki yksin -biisin kuulaaseen folkiin. Ultra Bran Joan Baez -tribuutin jälkeen Scandinavian Music Group nostaa hattua Emmylou Harrisille raukean veranta- ja keinutuolikantrin muodossa. Mustana maidolla kylmänä kuumana on levyn rallattelukelpoisin pophelmi PMMP:n Paula Vesalan täydentäessä Terhi ja Pauliina Kokkosen laulua.

Missä olet Laila? -levy todistaa kuinka virkistävää on kuunnella kunnianhimoisesti mutta ilman ylisuuria eleitä luotua popmusiikkia. Lauluja, joiden motiivit ovat jossain muualla kuin alhaisimman yhteisen nimittäjän tai platinamyynnin tavoittelussa.