SPIRITUALIZED: The Complete Works Volume Two

Arvio julkaistu Soundissa 02/2004.
Kirjoittanut: Tero Alanko.

Arvio

SPIRITUALIZED
The Complete Works Volume Two
Arista

Spiritualizedin kahdessa osassa julkaistu The Complete Works sisältää yhteensä neljän cd:n verran muualla kuin yhtyeen albumeilla julkaistua suurta ja sielukasta musiikkia. Pakkauksista jälkimmäinen alkaa Pure Phase -albumilta (1995) irrotetun Let It Flow -singlen materiaalilla ja jatkaa siitä järjestelmällisesti yhtyeen Arista-kauden loppuun asti. Viime vuonna spontaanisti syntyneen Amazing Grace -levyn julkaisijana toimi Sanctuary Records.

Kokoelmat on julkaistu yhtyeen primus motorin Jason Piercen mielenrauhan takia eli jotta täydellinen Spiritualized-katalogi olisi helposti fanien ulottuvilla. Viime vuonna ilmestyneen Volume Onen sisältö houkutteli vaikeasti saatavissa olevalla materiaalilla (esimerkiksi varhaiset Anyway That You Want Me – ja Feel So Sad -singlet), mutta Volume Two kampaa yli kahden tunnin ajan lähinnä cd-aikakauden singleille siroteltuja live- ja instrumentaaliversioita. Valitettavasti pakkauksiin ei ole liitetty minkäänlaista tietoa kappaleiden alkuperäislähteistä.

Spiritualizedin albumit ovat harkiten rakennettuja kokonaisuuksia. Jason Piercen kirjoittama musiikki välittää tekijänsä kulloisenkin tunnetilan poikkeuksellisen paljaana, etenkin tänä valkaistujen hampaiden ja silikonilla korjailtujen takamusten aikakautena. Tällä kokoelmalla ovat mukana kaikki Spiritualizedin musiikin perusmuodot hauraasta astraalibluesista (Broken Heart) massiivisesti orkestroituun gospeliin (Stop Your Crying) ja puhtaaseen rock'n'roll-hurmioon (Come Together -live), joten yhdessä Volume Onen kanssa se on suorastaan suositeltava tapa tutustua tähän ainutkertaiseen yhtyeeseen. 

Lisää luettavaa