VIIKATE: Kuutamourakat – Riippumattomat pienjulkaisut 1998-2003

Arvio julkaistu Soundissa 10/2004.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.
Kun Viikatteen alkutuotanto ja pienipainoksiset vinyylit myytiin loppuun, oli selvää että materiaalista kasataan nokkamies Kallen suosikkiyhtye The Hellacoptersin mallin mukaan harvinaisuuskokoelma. Viikatteen historia on vuosissa verrattain lyhyt, mutta paljon on seitsemässäkin vuodessa ehtinyt tapahtua.

Arvio

VIIKATE
Kuutamourakat - Riippumattomat pienjulkaisut 1998-2003
Longplay

Kun Viikatteen alkutuotanto ja pienipainoksiset vinyylit myytiin loppuun, oli selvää että materiaalista kasataan nokkamies Kallen suosikkiyhtye The Hellacoptersin mallin mukaan harvinaisuuskokoelma. Viikatteen historia on vuosissa verrattain lyhyt, mutta paljon on seitsemässäkin vuodessa ehtinyt tapahtua. Kun Kaarle malttoi luopua Lyijykomppaniasta ainoana ohjenuoranaan, alkoi jälkikin parantua.

Homman lähdettyä kunnolla käyntiin ja bändin johtoajatuksen selkiydyttyä Kaarlella on ollut varaa tuhlata bändin parhaat kappaleet juuri lyhytkestoisille levyilleen. Vaikka albumit ovat aina olleet edeltäjäänsä tasokkaampia, parhaimmillaan bändi soi ep:illä ja sinkuilla. Vielä piilossa olevasta potentiaalista mainittakoon täydennysmies Ari "Arvo" Taiminen, jonka kynästä lähtöisin oleva Iltatähden rusko on Viikatteen hienoimpia biisejä.

Debyytti-split KLV:n kanssa ja näiden sessioiden ylijäämämateriaalista koostuva Piinaava hiljaisuus ovat vielä keskeneräistä hahmotelmaa, mutta muuten Kuutamourakat on huhkittu asianmukaisella työmoraalilla. 

Lisää luettavaa