VIIKATE: V-DVD 1 – Videogaala DVD

Arvio julkaistu Soundissa 11/2008.
Kirjoittanut: Asko Alanen.

Hellyttävän hupsusti Viikate rakentaa videoklippiensä ympärille kotikutoisen gaalaillan. Kaarlen ja Katja Ståhlin vetämässä juhlassa tuodaan itse itseään palkiten esiin visuaalisen V-tuotannon paras Repliikki, Doku-Mentti, Mustavalkoisin video ja muita kivoin kiertoilmaisuin esiteltyjä lyhytelokuvallisia herkkuja.

Arvio

VIIKATE
V-DVD 1 – Videogaala DVD
Spinefarm

Hellyttävän hupsusti Viikate rakentaa videoklippiensä ympärille kotikutoisen gaalaillan. Kaarlen ja Katja Ståhlin vetämässä juhlassa tuodaan itse itseään palkiten esiin visuaalisen V-tuotannon paras Repliikki, Doku-Mentti, Mustavalkoisin video ja muita kivoin kiertoilmaisuin esiteltyjä lyhytelokuvallisia herkkuja. Kappaleissa väkevän viitteellisesti elätelty viluinen ja ankeahko rajatila rinnastuu erittäin värikkäästi ja hauskasti suomalaisen populaarikulttuurin rakastettaviin ilmiöihin. Tällaisia ovat Speden länkkärien, komisario Palmun gotiikan, jäyhien maalaisdraamojen, lähiöpubien tai kauhuparodian sielun- ja ruumiinmaisemat.

Gaalaesittelijöinä Timo Rautiainen, Jarkko Martikainen ja Martti Servo antavat omaa prestiisiään Chaplinin, Salmelaisen tai Rasputinin kaltaisten burleskihahmojen joukossa. Viikatteen mediamaailmaan kuuluvat myös vinot kollaasit bändin historiasta, dramatisoidut tositelevisio-pastissit ja vaikkapa bisarri visio Vi Kåte -tähden noususta Ruotsin Topplistanin kärkeen. Materiaali on jyvitetty luistavaksi yli kaksituntiseksi iloitteluksi, jonka selkärankana ovat horjumattomat kymmenen Viikate-kappaletta.

Lisää luettavaa