Ohutta ilmaa ja kampanjapuheita – Parasta juuri nyt -lista verevöittää loppuviikon

"Asenne on punk ja genret roskikseen", julistaa viikon vieraamme.
27.10.2016 18:22

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

On taas aika jäsennellä tuoreet listatulokkaat nätiksi nipuksi.

Viikon 43 kulkueessa soihtua kannattelevat pysäyttävän You Want It Darker -pitkäsoittonsa julkaissut Leonard Cohen (yllä), Corey Taylorilla vahvistettu Korn, iki-ihana Teenage Fanclub, tyttöystävästä tarinoiva Itä-Hollola Installaatio sekä kriitikoidemme vuolaasti hehkuttamat Bon Iver ja Giraffe Tongue Orchestra. Kannoilla kolistelevat Kauriinmetsästäjät, Epelit ja Eminem omilla biisiuutuuksillaan.

Viime perjantaina kolmekymppisiään Helsingin Kulttuuritalolla juhlineen Waltarin Kärtsy Hatakka avaa yhtyeensä The Way -kappaleen ydintä näin:

The Way:ssä soittaa rockbändi, joka pyrkii jatkuvasti liikkumaan ajassa ja löytämään tapoja pysyä innovatiivisena. Vaikka yhtye on ollut pystyssä jo pitkään, sitä ei kiinnosta rockin kunniakas menneisyys, vaan se on ylpeä siitä, että voi näyttää edelleen keskisormea koko rockinstituutiolle ja nuorekkaalla asenteellaan osoittaa, että keski-ikäinenkin orkesteri voi tarjota tämän päivän kuulijalle tuoretta menoa. Niin kauan jatketaan, kun meistä ei puhuta museobändinä. Asenne on punk ja genret roskikseen!

Menoa ja meininkiä kierrokselle tarjoilevat myös 11.11. akustisen Laulurovio-kiekkonsa maailmaan saattava Mokoma sekä joulukuun toisena Blue & Lonesome -nimisen, blues-covereita sisältävän levykäisensä uunista ulos tuuppaava The Rolling Stones.

Viihtykää.

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 43/2016)

Lisää luettavaa