Björk, Painikerho ja isoveli Gallagher – Parasta juuri nyt -listalla konkarismaakareita ja toistaan raikkaampia tuulahduksia

"Hymyä huuleen, vaikka vuoden pimeintä aikaa elämmekin!" muistuttelee viikon vieras.
30.11.2017 19:43

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Niin vilinää kuin melskettäkin piisaa marraskuun viime metreillä myös tuoreiden biisiherkkujen karkeloissamme. Joskaan ei vielä hirvittävän usean joululaulun muodossa.

Sen sijaan joukkoon iloiseen on viikolla 48 kiinnitetty muun muassa seuraavia artisteja ja yhteitä: Björk, Northlight, The Empire Strikes, Locals, Painikerho, Muuan Mies ja Sufjan Stevens.

Kiinnostavana yksittäistapauksena esiin nostettakoon myös edellisviikoilla suuntaan jos toiseenkin verbaaliviuhtoneen, viime perjantaina odotetun Who Built The Moon? -kiekkonsa julkaissut Noel Gallagher (pääkuvassa) High Flying Birdseineen.

Viikon vieraana tervehdimme Vastavirtaan-albuminsa julkaisseen porvoolaisen Valonkantajat-yhtyeen laulaja-kitaristi Jaake Nikkilää, joka avaa Loppusuora-nimisen kipaleen taustoja näin:

Loppusuora-kappaleen lyriikat näyttävät kertovan päällisin puolin tavallisen tarinan suomalaisesta syrjäkylän miehestä. Viina maistuu, mistään ei tule mitään ja peilistä näkyvät pystyynkuolleen ihmisen kasvot. Tarinan loppupuolella paljastuu kuitenkin perimmäinen syy elämänmittaiseen epäonnistumiseen: lapsuudesta saakka jatkunut läheisten ihmissuhteiden puute. Siihen on huono mennä viisastelemaan vierelle, että ”hanki niitä ihmisuhteita”, kun toinen on jo loppusuoralla.

Terveisinä saatte tällaista:

Sulla on todennäköisesti asiat verrattain hyvin. Siispä hymyä huuleen, vaikka vuoden pimeintä aikaa elämmekin!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 48/2017)

Parasta juuri nyt -listakatsaukset kautta aikain tarkastettavissa täällä.

Lisää luettavaa