Bild: Rammsteinin toimistoon hyökättiin – Motiivina laulaja Till Lindemannista esitetyt syytökset

Tekijöiksi ilmoittautunut nimetön ryhmä sanoo tukevansa naisia, jotka ovat esittäneet laulajasta hyväksikäyttösyytöksiä.
28.6.2023 08:53

Saksalaisen Bild-lehden mukaan vandaalit iskivät Rammstein-yhtyeen bisneksiä hoitavan yhtiön Berliinissä sijaitsevaan päämajaan rikkoen ikkunoita ja töhrien seiniä. Lehti on myös julkaissut kuvia rikotuista ikkunoista.

Bildin mukaan saksalaisella Kontrapolis-sivustolla julkaistiin pian iskun jälkeen nimettömän ryhmän kirjoituksen, jossa nämä kertoivat hyökänneensä toimistoon osoittaakseen tukensa yhtyeen laulaja Till Lindemannista syytöksiä vallan väärinkäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä esittäneille naisille. Samalla ryhmä kehotti muitakin boikotoimaan ja sabotoimaan yhtyettä sekä näiden heinäkuulle suunniteltuja Berliinin-konsertteja.

”Osoitamme solidaarisuutta niille, jotka ovat kokeneet järjestelmällistä seksuaalista väkivaltaa Till Lindemannin ja kumppanien toimesta. Haluamme tehdä selväksi, että näillä teoilla on seurauksensa. Tämä koskee myös yhtiöitä ja ihmisiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden harjoittaa tätä rikollista toimintaa ja tukevat tai suojelevat näitä rikollisia”, hyökkäyksen tekijöiksi ilmoittautunut ryhmä kirjoittaa.

Rammsteinin ympärillä on jo useita viikkoja vellonut kohu, joka sai alkunsa irlantilaisen Shelby Lynnin väitettyä saaneensa viime toukokuussa huumausaineilla terästettyä juomaa Rammsteinin virallisilla bileissä näiden Liettuan-keikan jälkeen. Poliisi ei aloittanut tapauksesta tutkintaa, mutta tämän jälkeen useat naiset ovat tuoneet esiin erilaisia syytöksiä Lindemannin toimista ja Berliinin yleinen syyttäjä on aloittanut esitutkinnan kahdesta Lindemanniin liittyvästä tapauksesta. Syytösten johdosta Rammsteinin levy-yhtiö Universal on keskeyttänyt bändin promotoinnin ja Lindemannin runoteoksia julkaissut kustantaja tiputti laulajan listoiltaan.

Rammstein on parhaillaan Euroopan-kiertueella, joka päättyy elokuussa kolmeen keikkaan Brysselissä. Yhtye esiintyi kiertueen tiimoilta kahdesti Suomessa toukokuun lopussa.

Lisää luettavaa