Dave Grohl muistelee ensivierailuaan Lemmy Kilmisterin kotiluolaan: ”Tuli shokkina, miten kuvottavaa siellä oli”

Rmv/Shutterstock/All Over Press

Isäntä myös luonnollisesti tarjoili Grohlille viskiä - vaikka oli vasta aamupäivä.

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl oli erittäin läheinen ystävä edesmenneen Motörhead-legenda Lemmy Kilmisterin kanssa. Lemmy oli muun muassa mukana Grohlin Probot-albumilla ja kaksikko esiintyi yhdessä myös We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year -kokoelmalevyllä soittaen Run Rudolph Run -joululaulun ZZ Top -mies Billy Gibbonsin kanssa.

Grohl muisteli pitkäaikaista läheistä suhdettaan Kilmisteriin tuoreessa Classic Rock -lehdessä, jonka avustavana päätoimittajana tämä myös toimii. Grohl muun muassa kertoo muistavan ikuisesti ensimmäisen vierailunsa Kilmisterin Los Angelesissa sijaitsevaan kotiin.

”Minulle tuli shokkina, miten kuvottavaa siellä oli. Kämpässä oli metrin korkuisten lehtipinojen ja vhs-kasettivuorten muodostamia kujia. Lemmy istui sohvalla yllään mustat bikinialushousut, joissa oli hämähäkinseittikuvio, hän oli juuri värjännyt hiuksensa mustaksi ja antoi puhelinhaastattelua. Televisiossa oli pauselle laitettu videopeli”, Grohl kertoo.

Kun Lemmy oli saanut haastattelun tehtyä, tämä tarjosi Grohlille luonnollisesti suosikkijuomaansa Jack Daniel’s -viskiä.

”Kello oli vittu 11:15 aamulla. Vastasin, että mikäpä ettei”, Grohl nauraa.

”En koskaan unohda pienintäkään yksityiskohtaa tuosta päivästä. Enkä varsinkaan niitä mustia alushousuja, joissa oli seittikuvio ja pieni mustaleski juuri hänen meisselinsä kohdalla.”