David Bowie ei muistellut Twin Peaks -rooliaan pelkästään hyvällä, kertoo David Lynch

Michael Buckner / Variety / Shutterstock / AOP

David Lynchin ja Mark Frostin hengentuote Twin Peaks täytti eilen komeat 30 vuotta. Klassikkosarjan avausjakso sai ensi-iltansa 8. huhtikuuta 1990, ja siitä lähtien on maailmassa kiertänyt toinen toistaan merkillisempiä teorioita siitä, kuka (tai oikeammin mikä) murhasi Laura Palmerin. Mielenkiintoista nähdä, toteutuuko se huhuttu neljän tuotantokausi vielä jossain vaiheessa.

Myös edesmennyt David Bowie littyy Twin Peaksin vaiheisiin, sillä mies näyttei vuoden 1992 elokuvassa Fire Walk With Me. Bowien rooli kadonneena FBI-agenttina ei ollut järin suuri, mutta Lynch oli suunnitellut, että artisti palaisi rooliinsa vielä uudelleen vuonna 2017 ensi-iltaan tulleen kolmannen tuotantokauden jaksoissa. Toisin kuitenkin kävi, kun Bowie kuoli vuonna 2016.

”En keskustellut suoraan Bowien kanssa, mutta puhuin hänen lakimiehelleen. Hän ei suostunut kertomaan, miksi Bowie ei voisi olla mukana sarjassa. Ymmärsimme syyn tietysti sitten myöhemmin”, Lynch kertoo Pitchforkin haastattelussa Bowien sairauteen viitaten.

”Saimme luvan käyttää vanhaa kuvamateriaalia hänestä, mutta hän ei halunnut, että hänen puhettaan [Fire Walk With Me -elokuvasta] käytettäisiin. Joku oli ilmeisesti pilkannut hänen Louisiana-aksenttiaan, vaikka minusta se oli upea. Hän halusi, että hänen osuutensa äänittäisi uudelleen joku oikeasti Louisianasta kotoisin oleva näyttelijä, joten teimme niin.”

Kaiken kaikkiaan Lynchillä ei ole Bowiesta kuin hyvää sanottavaa. Ohjaajaa harmittaa yhä, etteivät osapuolet voi enää koskaan työskennellä samassa projektissa.

”Hän oli ainutlaatuinen, samalla tavalla kuin Elvis oli ainutlaatuinen. Hänessä oli jotain, mikä sai hänet erottumaan muista”, Lynch muistelee.

”Työskentelin hänen kanssaan vain muutamaan otteeseen, mutta hän oli aina upea tyyppi, jota oli helppo lähestyä. Toivon vain, että hän olisi yhä joukossamme.”