Judas Priestin tarinastako seuraava iso musiikkielokuva? – Rob Halfordin mielestä aineksia ainakin piisaisi

Bohemian Rhapsody -elokuvan valtaisa menestys sekä tulevien Mötley Crüe- ja Elton John -rainojen osakseen saama ennakkohype on saanut Judas Priest -nokkamies Rob Halfordinkin pohdiskelemaan enemmän tai vähemmän vakavasti mahdollisuutta jalostaa Priestin tarina valkokankaille sopivaan muotoon.

”Mielestäni Judas Priestillä on ollut hyvin mielenkiintoinen elämä”, Halford toteaa Stuffille. ”Meillä on ehdottomasti muutamia tarinoita kerrottavanamme. Tien päällä on tapahtunut yhtä jos toistakin… Minun täytyi myös piilotella homouttani vuosia samoin kuin Freddienkin [Mercury].”

Mies ylistää Rami Malekin Oscarilla palkittua suoritusta Queen-keulakuvana, mutta kuka kumma voisi astua mahdollisessa Priest-rainassa metallijumalan saappaisiin?

”Minulla ei ole hajuakaan. Mielestäni Rami teki upea työtä Freddien persoonan ja karisman kanssa. Olen kuitenkin varma, että tuolla on jossain toinenkin näyttelijä, joka voisi vetäistä nahan, ruoskat ja kahleet ylleen.”

Viime vuonna Halford kertoi olevansa myös viimein valmis kirjoittamaan elämäkertateoksen, vaikka olikin aiemmin moista hanketta vastaan.

”Se on pyörinyt päässäni ikuisuuden”, Halford sanoo. ”Kun elämä kulkee eteenpäin, ja kun sinulla on ollut mahtava onni viettää 50 vuotta Judas Priestin kaltaisessa upeassa bändissä, haluat kertoa oman puolesi tarinastasi omin sanoin, eikä niin, että joku muu tekee sen haastatteluiden ja vastaavien pohjalta.”

Mies epäilee elämäkerrastaan sukeutuvan Taru Sormusten Herrasta -kirjasarjan veroinen paketti. ”Lapsuuteni, murrosikäni ja nykypäivän välillä puhumme varmaankin jostain kolmesta heavy metal -opuksesta.”