Lamb Of God -nokkamies netin lynkkausilmapiiristä: ”Jos istut koneella ja tuomitset toisia, se on vastoin kaikkea sitä, mitä tämä musiikki edustaa”

Sami Lommi

Randy Blythen mukaan mielensäpahoittajat estävät taiteilijoita kasvamasta ja ottamasta riskejä.

Juuri Provinssi-festivaaleilla vierailleen Lamb Of God -metalliyhtyeen laulaja Randy Blythe ottaa tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa kantaa tämän päivän nettiraivoon ja mielensäpahoittamiseen. Blythe sanoo sellaisen vaikuttavan taiteilijoihin negatiivisesti.

”Tänä päivänä on vallallaan sellainen raivostumisen kulttuuri. Jos joku on eri mieltä jostain, ihmiset valtaa heti sellainen lynkkausjoukkomentaliteetti ja tämän kimppuun käydään porukalla. Mutta minä en välitä hittojakaan, minä kasvoin ennen internetiä, olen suututtanut ihmisiä ja tässä sitä edelleen ollaan!” Blythe toteaa.

”Mutta sellainen ’päivän raivostuminen’ -kulttuuri ei ole hyväksi taiteelliselle kasvulle ja estää ottamasta todellisia riskejä. Tee mitä teet ja jos olet tosissasi, tulet selviämään. Jos minä huolehtisin jatkuvasti, mitä muut ajattelevat, olisin luovuttanut jo aikoja sitten.”

Blythe on myös huolissaan siitä, miten lynkkausmentaliteetti on ottanut jalansijaa myös valtavirran ulkopuolisissa metalli- ja ug-piireissä, jotka on tavallisesti mielletty hyvin avoimiksi ja vapaiksi skeneiksi.

”En halua tehdä sitä, mitä sinä käsket. En halua pukeutua sillä tavoin, kuin käsket pukeutua. En aio kuunnella sitä, mistä sinä käsket minun pitävän. En usko siihen, mihin sinä uskot. En halua olla osa aivotonta laumaa tai parviajattelua. Haluan ajatella itse. Siksi alun perin ajauduin tähän musaskeneen, koska koulussa olin kummajainen ja ulkopuolinen. Joten jos istut koneella ja tuomitset toisia, se on vastoin kaikkea sitä, mitä tämä musiikki edustaa.”