Lehti: Iron Maiden hakee pelifirmalta miljoonakorvauksia – Syyttää tavaramerkkirikkomuksesta

Kiistakapulana on Ion Maiden -videopeli.

The Daily Beast -lehden mukaan hevijätti Iron Maidenin hallintayhtiö on jättänyt tiistaina 28. toukokuuta kanteen 3D Realms -peliyhtiötä vastaan. Yhtiötä syytetään tavaramerkkirikkomuksesta ja kuluttajaa harhauttavasta markkinoinnista. Syynä on pelitalon uusi Ion Maiden -videopeli.

Ion Maiden on nimenä lähes identtinen Iron Maidenin kanssa niin ulkoasultaan, ääntämykseltään kuin yleisesti kaupallisella ilmeellään. Vastaaja käyttää lisäksi Ion Maiden -nimeä myydäkseen oheistuotteita kuten paitoja ja hiirimattoja. Vastaaja on käyttänyt Ion Maiden -nimeä ilman lupaa saadakseen kuluttajan luulemaan, että vastaajan tuote ja palvelut liittyisivät jollain lailla Iron Maideniin tai olisivat heidän hyväksymänsä”, kanteessa todetaan.

Kanteessa todetaan pelissä olevan paljon muitakin yhtäläisyyksiä bändiin kuin pelkästään nimi. Muun muassa pelin logossa on samankaltaisuuksia ja päähahmon nimi on Shelly Harrison, mikä tulkitaan olevan väännös Iron Maiden -kippari Steve Harrisista. Pelin katsotaan yleisilmeeltään myös muistuttavan Legacy Of The Beast -peliä, joka on toteutettu virallisessa yhteistyössä bändin kanssa.

Iron Maidenin hallintayhtiö hakee pelitalolta korvauksia 2 miljoonan dollarin edestä ja vaatii lisäksi ionmaiden.com -verkkotunnukset sulkemista tai luovuttamista bändin käyttöön.

Ion Maiden Reveal Trailer

WE'RE BACK! 3D Realms excited to bring back our famous Build engine, which powered Duke Nukem 3D, Blood, Shadow Warrior and other 90's hits.ION MAIDEN is the real deal, using our original tech from that famous era that launched the FPS genre.Best of all? You can play it RIGHT NOW with 10% discount!3D Realms DRM Free: https://goo.gl/NnE9TdSteam: https://goo.gl/aM1Pbc

Posted by 3D Realms on Wednesday, February 28, 2018