Michael Monroe muisteli äänityssessioitaan Guns N’ Rosesin kanssa: ”Keräsimme studiosta kaikki kynttilät ja teimme niistä ringin…”

Monroen mukaan Rosessa oli samaa "voodoota" kuin edesmenneessä Stiv Batorsissa, jonka kappaletta he duetoivat.
12.7.2023 16:12

Michael Monroe on vieraillut kahdesti Guns N’ Rosesin levyillä: ensimmäinen kerta tapahtui Use Your Illusion I -albumin (1991) Bad Obsession -kappaleella, toinen Spaghetti Incident? -coverlevyllä (1993), jolle Monroe ja Axl Rose lauloivat duettona Dead Boysin Ain’t It Fun -kappaleen. Monroe muisteli tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa näiden kappaleiden studiosessioita.

”He lähettivät minulle raakademon [Bad Obsessionista] ja kysyivät, voisinko soittaa sille huuliharppua ja saksofonia. Pidin biisistä ja vastasin kyllä, joten he lennättivät minut Los Angelesiin äänityksiin. Studioon päästyäni he soittivat minulle uutta kamaa, jota olivat saaneet äänitettyä – kuten Live And Let Dien, joka kuulosti isoista kaiuttimista todella vaikuttavalta”, Monroe kertaa.

”Päädyin tekemään kokonaisen saksofonisektion ja Slashillä oli hyvin tarkkaan mietittynä, miltä hän halusi harppumelodian kuulostavat. Työstimme sitä pitkään, kunnes se oli täysin sellainen kuin hän halusi.”

Ain’t It Fun päätyi Guns N’ Rosesin coverlevylle Monroen tehtyä Axl Roselle mixtapen Dead Boysin biiseistä, koska tämä halusi tutustua yhtyeen tuotantoon. Rose innostui Ain’t It Funista ja halusi Monroen laulavan sen kanssaan. Monroe, joka oli Dead Boysin vuonna 1990 menehtyneen nokkamies Stiv Batorsin läheinen ystävä, suostui sillä ehdolla, että levyn kansivihkoon tulee merkintä ”Stiv Batorsin muistolle” ja että hänen oma nimensä tulee varmasti oikein levyn kansivihkoon. Rahapalkkiota Monroe ei duetosta ottanut.

”Sen biisin äänittäminen oli maagista. Stiv oli todellakin hengessä mukana. Kun minä ja Stiv teimme yhdessä äänityksiä, Stivillä oli tapana tehdä palavista kynttilöistä ympärilleni ’suojaava rinki’ kun lauloin. Niinpä Axl ja minä keräsimme studiosta kaikki kynttilät ja teimme niistä ringin ympärillemme. Asetuimme kasvokkain, sytytimme kynttilät ja lauloimme. Joissain osissa Axl kuulostaa ihan Stiviltä. Muistan ajatelleeni, että heissä molemmissa oli samaa voodoo-taikaa”, Monroe muistelee.

Lisää luettavaa