Mick Marsin tilannetta kommentoinut rumpalilegenda sanoo saaneensa Mötley Crüen asianajajat niskaansa – Yllättyi Nikki Sixxin reaktiosta

Carmine Appice puhui Mick Marsin ja Mötley Crüen tilanteesta julkisuudessa ennen kuin Mars nosti syytteet bänditovereitaan kohtaan.
21.4.2023 15:16

Mötley Crüe on ollut viime aikoina otsikoissa vähemmän mairittelevassa valossa, kun yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Mick Mars nosti huhtikuun alussa bänditovereitaan vastaan syytteet ja väitti näiden savustaneen hänet ulos bändistä. Mars myös väitti bändin turvautuneen kiertueellaan enemmän tai vähemmän taustanauhoihin; Marsin mukaan esimerkiksi basisti Nikki Sixx ”ei soittanut nuottiakaan itse” yhtyeen kiertäessä viime vuonna Yhdysvaltoja.

Marsin ja Crüen sapelien kalistelu alkoi kuitenkin ottaa kierroksia jo ennen kuin kitaristi nosti mitään syytteitä, kun tämän läheinen ystävä, rumpalilegenda Carmine Appice puhui Marsin ja Mötley Crüen tilanteesta Ultimate Guitarin haastattelussa maaliskuun alussa. Appice kertoi Marsin sanoneen hänelle, ettei kitaristi ollut onnellinen bändin paluukiertueella, koska hänen ei annettu soittaa itse, vaan kaikki tuli nauhalta.

”Se vitutti Mickiä. ’Pystyn soittamaan nämä jutut. Haluan soittaa nämä jutut. En halua esittää soittavani’, hän sanoi minulle. Luulen, että se on yksi syy, miksi hän lähti. Tietenkään hänen sairautensa ei auta asiaa eikä tee kiertämisestä helppoa, mutta Mick pystyy soittamaan kaikki lickinsä. Hänen ei vain annettu tehdä niin”, Appice sanoi.

Mötley Crüe -leirissä ei Appicen kommenteista riemastuttu. Nikki Sixx reagoi Appicen haastatteluun Twitterissä haukkumalla rumpalia ”kulahtaneeksi” (johon Appice vastasi haastamalla Sixxin ja muut bändiläiset milloin tahansa jamikilpailuun) ja tuoreessa Goldminen haastattelussa Appice kertoo bändin asianajajien hyökänneen heti hänen niskaansa.

”Sain heiltä kieltomääräyksen (cease and desist), joten en voi puhua asiasta kovin yksityiskohtaisesti vaan joudun harkitsemaan, mitä sanon”, Appice sanoo.

”Mutta kaikki, mitä minun haastatteluni jälkeen on tapahtunut, ainoastaan vahvistaa sen, mitä sanoin. En kuitenkaan koskaan osannut kuvitella, että siitä käynnistyisi tällainen viraalijuttu.”

Appice sanoo myös rehellisesti yllättyneensä Sixxin reaktiosta ja siitä, että tämä haukkui rumpalia edesmenneeksi ja kulahtaneeksi. Appicen mukaan heidän välillään ei ole koskaan ollut pahaa verta, joten basistin kommentti tuli siksi puskista. Hän kertoo saaneensa kuitenkin paljon tukea muilta kollegoilta.

”Olimme ystäviä. Haastoin hänet jamittelemaan kanssani, mutta siihen en saanut vastausta. En toisaalta ihmettele, koska soittaisin heidät suohon. Olen varma siitä. Mutta onhan se toisaalta surullista. Olimme ystäviä, mutta ilmeisesti emme ole enää”, Appice toteaa.

”Derek Sherinian tekstasi minulle: ’Mikä hitto Nikkiä vaivaa?’ ja ilmeisesti Stephen Pearcy sanoi Nikkille, että ’Hei, mitä helvettiä oikein teet? Olemme kaikki ystäviä’. Sitten näin, miten joka puolelta sateli viestejä muusikoilta, jotka sanoivat, etteivät pidä Nikkistä ja muista jätkistä. Ilmeisesti Mötley on saanut enemmänkin lokaa niskaansa faneilta. En oikeasti tiennyt siitä, joten en osannut kuvitella, että tämä homma paisuisi näin isoksi.”

Lisää luettavaa