Millaista on työskennellä hankalan miehen maineessa olevan Megadeth-pomon kanssa? Viimeisimmän levyn sessiobasisti kertoo kokemuksistaan

Steve Di Giorgio ei kokemuksensa perusteella allekirjoita kaikkia tarinoita, joita Dave Mustainesta on kerrottu.
11.4.2023 17:36

Thrash metal -jätti Megadethin perustajalla ja ainoalla pysyvällä jäsenellä Dave Mustainella on hankalan ja tuittupäisen miehen maine. Tämä ei kuitenkaan hätkähdyttänyt veteraanibasisti Steve Di Giorgiota (Testament, Death, Control Denied, Obituary) Mustainen kutsuttua hänet pikahälytyksellä soittamaan bassot Megadethin The Sick, The Dying… And The Dead! -levylle bändin silloisen basistin David Ellefsonin jouduttua keskelle seksikohua ja saatua kenkää kesken äänitysten.

”Hän soitti ja sanoi, ettei hänellä ole oikeastaan mitään listaa. ’Jos sinä et suostu, minulla ei ole ketään muuta mielessä’, hän sanoi. Se oli aika iso juttu”, Di Giorgio muisteli Into The Combine -podcastin haastattelussa.

”Monet ovat kuulleet tarinoita – minä olen kuullut ja sinä olet varmasti kuullut – Dave Mustainesta. Kaikenlaisia juttuja liikkuu. Minun kokemukseni mukaan en voi allekirjoittaa niitä, koska kaikkina päivinä, jotka studiolla vietin, Dave oli mitä mahtavin tyyppi. Tulimme hyvin juttuun ja soitimme hyvin. Hän piiskasi ja puski minua, mutta kun saimme valmista aikaan, hän heitti yläfemmat ja halasi.”

”Moni on kysynyt, oliko Dave hirveä tyranni tai pakottiko hän minut tekemään asioita oman pillinsä mukaan. Ei, hänen kanssaan oli hemmetin mukava tehdä töitä. Se oli niin hieno kokemus, että minun piti nipistää itseäni kun lähdin studiolta. ’Hitto vie, selvisin hengissä’. Tai siis, he pitivät huolta, että selvisin. Minusta pidettiin hyvää huolta ja kaikki – managerit, Dave, ääniteknikko ja hänen avustajansa – kaikki olivat mahtavia. Minulla ei ole niistä sessioista kuin hyvää sanottavaa. Kuten sanoin, se kesti tyyliin kaksi viikkoa. Mutta ne olivat hienot kaksi viikkoa.”

Lisää luettavaa