Night Visions -elokuvafestivaalin ohjelmisto julki – Musiikkiosastolla tarjolla thrash metalia, Swansia ja kyseenalaista mainetta nauttivaa The Mentorsia

Kuva The Mentors -dokumentista The El Duce Tapes (2019).

Pohjoismaiden suurin fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvä festivaali järjestetään 20.-24.11.

Vuonna 1997 perustettu Pohjoismaiden suurin genre-elokuvafestivaali Night Visions järjestetään Helsingissä jälleen 20.-24. marraskuuta. Kaisaniemenkadun Kinopalatsin kolmella valkokankaalla esitetään tänä vuonna 44 elokuvaa. Festivaalin koko ohjelmisto on nyt julki ja musiikkidokumenttiosastolla on jälleen kerran mielenkiintoinen tarjonta.

Marco Porsian ohjaama, viiden vuoden ajan työstetty Where Does a Body End? pureutuu Swans-yhtyeeseen ja sen keulahahmoon Michael Giraan. Giralla on vaikeasti haastateltavan miehen maine, mutta Porsia on onnistunut pääsemään todella lähelle kohdettaan. Porsia on myös ollut tuottamassa festareilla nähtävää Rodney Ascherin ja David Lawrencen ohjaamaa The El Duce Tapes -elokuvaa, joka käsittelee kyseenalaista mainetta provokatiivisilla ja sovinistisilla sanoituksillaan niittänyttä The Mentors -yhtyettä ja sen perustajaa Eldon ”El Duce” Hokea. Dokkaria kuvaillaan ahdistavaksi, mutta samanaikaisesti kiehtovaksi ja viihdyttäväksi.

Mukana on lisäksi muun muassa Beastie Boysille musiikkivideoita tehneen Adam Dubinin dokumentti Murder in the Front Row, joka pureutuu San Franciscon thrash metal -skenen syntyyn ja kehitykseen. Elokuvaa varten on haastateltu runsaasti genren tärkeimpiä hahmoja ja kameran eteen istahtaa vuorollaan jäseniä muun muassa Metallicasta, Slayeristä, Megadethistä, Anthraxista, Testamentista, Exodusista, Death Angelista ja Possessedista.

Night Visionsin ohjelmistoon kuuluu myös Seth Ickermanin ohjaama scifi-elokuva Blood Machines, joka on jatkoa synthwave-artisti Carpenter Brutin Turbo Killer -musiikkivideolle. Carpenter Brut vastaa myös Blood Machinesin soundtrackista ja Turbo Killer -video esitetään elokuvan alkunäytöksenä.

Lisätietoa ohjelmistosta, näytösten lipunmyynnistä ja muusta festivaaliin liittyvästä löydät täältä. Lipunmyynti käynnistyy perjantaina 1. marraskuuta.