”Noel Gallagher on yliarvostetuin biisinkirjoittaja popmusiikin historiassa” – Kantrimusiikkisuuruus tylyttää Oasis-miestä

"Damon Albarn on se todellinen biisintekijä."
15.6.2017 13:11

Amerikkalainen kantrisuuruus, jonka kappaleita lukuisat artistit ovat lainanneet, laulaja-lauluntekijä Steve Earle tunnetaan suorasanaisena miehenä. Tuoreessa The Guardian -lehden haastattelussa mies muun muassa toteaa, ettei pidä Oasis-yhtyettä ja sen ytimessä olevaa veljesparia juuri minään. Sen sijaan hän nostaa jalustalle brittibändin aikalaisen Blurin, jonka nokkamiestä hän arvostaa suuresti.

– Noel Gallagher on yliarvostetuin biisinkirjoittaja popmusiikin historiassa. He olivat täydellisiä brittilehdistölle, koska he käyttäytyivät huonosti ja olivat huomion keskipisteenä. Mutta Blur oli todella mahtava ja Damon Albarn on se todellinen biisintekijä, Earle tykittelee.

Earlella on myös tiukka mielipide oman musiikkityylinsä edustajista. Hänestä kantrimusiikin mekasta Nashvillestä tulee nykyään Chris Stapletonia lukuunottamatta ainoastaan hyviä naisartisteja.

– Miehet haluavat laulaa vain ryyppäämisestä. He tekevät hip hoppia ihmisille, jotka pelkäävät mustia. Pidän Kendrick Lamarin uudesta levystä, joten kuuntelen mieluummin sitä.

Lisää luettavaa