Onko rock kuollut? Ei ole, jos Aerosmithin Joe Perryltä kysytään

Mattias Ericsson / Stella Pictures / All Over Press

Perry vertaa nykytilannetta 1960-luvun loppuun.

Viime vuosina on puhuttu ”rockin kuolemasta”, koska rockmusiikilla ei tällä hetkellä hirveästi ainakaan soitto- ja myyntilistoilla juhlita. Vettä myllyyn on heittänyt myös Kiss-basisti Gene Simmons, joka on useaan otteeseen julistanut rockin olevan kuollut.

Vastakkaisia näkemyksiäkin on luonnollisesti esitetty ja muun muassa tuoreessa VWMusicin haastattelussa Aerosmith-kitaristi Joe Perry sanoo, ettei pidä rockia millään lailla kuolleena vaan edelleen löytyy runsaasti niitä, jotka jatkavat sen puolesta liputtamista. Perry heittää esimerkkinä Aerosmith-kitaristi Brad Whitfordin Graham-pojan, joka soittaa Tyler Bryant & The Shakedown -yhtyeessä.

”On paljon tyyppejä, jotka haluavat soittaa rock ’n’ roll -kitaraa ja sen tyylistä musiikkia. Ongelma on, että faneja ei ole niin paljon, joten et pääse tiettyä pistettä pidemmälle, vaikka he pystyvätkin kyllä rakentamaan hyvän seuraajakunnan”, Perry pohtii.

”Uudet bändit voivat yhä soittaa pääesiintyjäkeikkoja ja lämmitellä muita bändejä. He eivät välttämättä pääse Billboard-listan kärkeen, mutta sellaista se oli myös 1960-luvun lopulla. Sille rockille, mistä minä pidin, ei ollut sijaa Grammyissä eikä se ollut mitenkään isommin kaupallista. Tarkoitan, minähän näin The Whon soittamassa Tommya pienellä klubilla. Se oli vain klubi, mutta paikka oli aivan täynnä faneja, jotka halusivat nähdä bändin. Tilanne on sama nyt: ne fanit ovat yhä olemassa ja se pitää rockin elossa.”