Sex Pistols -rumpali Paul Cook kertoo, mitä katuu eniten bändin lyhyeksi jääneellä uralla – ”Se on todella sääli”

Bändi yritti tehdä toista levyä 1990-luvulla, mutta projekti ei ottanut tuulta purjeisiin.
14.11.2022 17:17

Sex Pistols -rumpali Paul Cook otti osaa NME-lehden Does Rock ‘N’ Roll Kill Braincells -juttusarjaan, jossa artisteilta kysellään kaikenlaisia näiden uraan liittyviä anekdootteja ja knoppitietouksia. Artikkelissa Cook paljastaa yhden ison asian, jota tämä kaikkien näiden vuosien jälkeen on katunut Sex Pistolsin suhteellisen lyhyeksi jääneellä uralla.

”Kadun suuresti sitä, että Pistols ei tehnyt toista albumia. Olisimme saaneet aikaan toisen mahtavan levyn, vaikka Glen (Matlock, bändin alkuperäinen basisti, jonka korvasi Sid Vicious) olikin poissa ja Sid oli aivan sekaisin. Meidän olisi pitänyt tehdä levy, kun palasimme yhteen 1996. Pallottelimme kyllä ideoita, mutta John (Lydon, laulaja) ei ollut kovin innostunut eikä mitään saatu aikaan. Se on todella sääli”, Cook toteaa.

Bändin alkuperäinen nelikko – Lydon, Matlock, Cook ja kitaristi Steve Jones – on yhä elävien kirjoissa, mutta mistään uudesta reunionista tai bändin ainoaksi levyksi jääneen Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistolsin (1977) seuraajasta on Cookin mukaan turha edes haaveilla.

”Ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että sellaista tapahtuisi. Enkä haluaisikaan sitä, varsinkaan viime vuonna tapahtuneen oikeusjutun (Lydon haastoi Cookin ja Jonesin oikeuteen, koska nämä antoivat bändin musiikkia käytettäväksi Danny Boylen ohjaamaan Pistol-sarjaan, toim.huom.) jälkeen. Se oli aivan naurettavaa paskaa. Korkeimmassa oikeudessa peruukkipäisten ukkojen grillattavana oleminen oli viimeinen paikka, jossa halusin olla. Se oli aivan kamala kokemus. Olisin mieluummin jutellut asiat selväksi pubissa parin tuopposen äärellä”, Cook sanoo.

”Joka tapauksessa olemme mielestäni liian vanhoja vetämään Anarchy in the UK:ta, haha! Se tuntuisi väärältä!”

Lisää luettavaa