Slash: Inspiraatio luomiseen ei ole koskaan ollut päihteistä kiinni – ”Juhliminen oli lähinnä keino tappaa aikaa”

Slash sanoo olevansa onnekas, ettei raitistuminen aiheuttanut niin sanottua "writer's blockia".
30.8.2018 14:15

Monelle taiteilijalle päihteet ovat keino saada inspiraatiota ja avata kanavat luomistyölle. Kun korkki sitten laitetaan kiinni tai kovemmat kamat jätetään syrjään, monelle iskee niin sanottu ”writer’s block” ja uuden luominen tuottaa suuria vaikeuksia.

Railakkaasta nautintoainehistoriastaan tunnetulle Slashille näin ei kuitenkaan käynyt, vaan mies kertoo Loudwiren tuoreessa haastattelussa, ettei raitistuminen tuottanut hänelle vaikeuksia sillä osa-alueella. millään tavoin, koska hänelle alkoholi tai muut päihteet eivät koskaan ole toimineet säveltämisen motivaattorina.

”Voin toki mainita biisejä, jotka on tehty päihteiden vaikutuksen alaisena, mutta voin myös mainita biisejä, jotka on tehty korkeintaan parin kaljan voimalla”, Slash tuumaa.

”Kun raitistuin, aloin pohtia uraani alkuajoista vuoteen 2006 saakka, totesin, että juhliminen oli minulle lähinnä keino tappaa aikaa. En oikeastaan käyttänyt paljon mitään kiertueilla enkä ainakaan studiossa, keskityin aina musiikkiin. Joten kun raitistuin, kaikki se vaiva ja aika, jonka käytin siihen mennessä syntyneeseen vaikeaan addiktioon, meni takaisin musiikkiin. Minun ei tarvitse olla päissäni luodakseni musaa. Olen onnekas siinä mielessä.”

Samaisessa haastattelussa Slash puhui myös lapsuutensa inspiroivasta ympäristöstä. Hänen äitinsä Ola Hudson oli vaatesuunnittelija, joka työskenteli sellaisten nimien kanssa kuin David Bowie ja Linda Ronstadt ja hänen isänsä Anthony oli taiteilija, joka teki kansitaidetta muun muassa Neil Youngille ja Joni Mitchellille.

”Oli hyvin jännittävää olla sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka tekivät musiikkia. Oli se sitten Joni Mitchell studiossa tekemässä levyä tai Londa Ronstadt keikalla Troubadourissa, se oli minusta hyvin jännää. Lapsena en kuitenkaan tunnistanut sen olevan jännittävää, se oli minulle vain normaali ympäristö, jossa minut kasvatettiin.”

Lisää luettavaa