Nuoret ja raikkaat: Välitilinpäätös 2016–2017

Ennen kuin vuosi vaihtuu, on suosikkisarjamme aika luoda nahkansa.
29.11.2017 20:15

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Näin on ollut ja on oleva vastakin.

Viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana tämän sarjamme puitteissa on marssitettu lähemmäs tietoisuuttasi yhteensä 93 kotimaista uutta, verevää ja tavalla tai toisella innostavaa sooloartistia tai bändiä. Lähimmän 11 kuukauden sisällä esimerkiksi heidät:

FM64

”Joku totesi joskus, että meidän musa on suomipoppia, joka ei kuulosta suomipopilta.” Mikael Vihriälä (25.1.2017)

Ivory Woods

”Vaikka horisontti olisi kuinka kirkas, matka sinne saattaa tuntua välillä turhauttavalta ja lähes järjenvastaiselta. Tämän järjenvastaisuuden vastustaminen kuitenkin vain hidastaa kulkua.” Jussi Alamikkelä (30.3.2017)

KATLA

Kun saatiin kertosäkeen vokaalit paikoilleen, tajuttiin, että ihan tällaista soundia ei ehkä ole suomen kielellä aiemmin tehty.Arto Ruotsala (14.6.2017)

Jakkepoika

”Ennen kaikkea haluan, että mun musa kuulostaa multa; mutkattomalta ja rennolta.” Jarno Perokorpi (12.7.2017)

Carolus

”Tarkoitus ei ollut keksiä pyörää uudelleen pikemminkin kaivaa isoäidin vanha Helkama tallista ja asentaa siihen 24-portainen vaihteisto.” Carolus Manninen (26.7.2017)

Escalane

”Kun kertosäe ei jättänyt rauhaan nukkumaan mennessäkään, oivalsin, että tässä on seuraava sinkkumme.” Iiro Vuori (6.9.2017)

Kätfish

”Vietettiin alkuvuodesta viikonloppu Hesassa. Rikolla oli siellä aika kova turistimode päällä. Paikalliset kummasteli meidän puhetyyliä ja sitä Rikon perseilyä.” Petu Partanen (13.9.2017)

Prinssi Rohkea Ja Erämaan Rotat

”Soitto on tiukkaa ja Peitsamo-alku virittää sopivaan surffipunk-tunnelmaan.” Eemu Laurila (18.10.2017)

Blue Eyed Sons

”Tämän vuoden keväällä julkaistut sinkut Animals ja Witches äänitettiin Lontoossa.” Joel Hellström (25.10.2017)

MeriTuuli

”Ollaan Merin kanssa tehty biisejä yhdessä ihan pienestä pitäen. Alkujaan oman musiikin tekeminen on kummunnut yhteisistä leikeistä.” Tuuli Wallenius (8.11.2017)

Toisin kuin muu ”kaikki hyvä”, Nuoret ja raikkaat ei lopu, vaan ainoastaan luo nahkansa:

joulukuun 2017 alusta alkaen sarja jatkaa paperilehdestäkin tuttuna Tarkkailuluokkana.

Kiitän osaltani jokaista maamme musiikillista maaperää hengentuotteillaan rikastuttanutta heeboa ja heebotarta, jotka tähän sarjaan vieraikseni sain. Kaikille nuorille musantekijöille manaan lujaa mutta valveutunutta uskoa itseen sekä rutkasti onnea ja menestystä tulevaan. Jatkakaa hyvän tekemistä niin musiikin saralla kuin muussakin elämässä.” Eero Tarmo

Jatkossa nettipuolen Tarkkailuluokan laatuisuudesta ja moniäänisyydestä aina keskiviikkoisin vastaa Mirko Siikaluoma. Mirko lupaa sinulle seuraavaa:

Eero siirtyy offline-kirjoittajaksi ja mulla on ilo hypätä hänen saappaisiinsa. Vaikka nimi vaihtuu, niin tulokasbändisarjan linja pysyy Tarkkailuluokallakin nuorena ja raikkaana!

Nuorissa ja raikkaissa vuonna 2016 esiteltyjen artistien vuosikoonnin löydät täältä.

Kaikki 93 sarjassa käsiteltyä tekijää kronologisessa järjestyksessä täällä.

Jatkossa: jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi ehdottoman Tarkkailtava, pistä hyvä kiertämään ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja luukuta toki läpi myös Nuoret ja raikkaat: 2016 ja Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Nuoret ja raikkaat: 2016

Nuoret ja raikkaat: 2017

Raikasta joulunodotusta!

Lisää luettavaa