Arvio: Joose Keskitalo jatkaa seikkailujaan englanninkielisen musiikin parissa – mainioin tuloksin

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Samuel Järvinen.

Arvio

Joose Keskitalo
Oh, Our Slow Designs
Helmi Levyt

Kotimaisen folkin outolintu Joose Keskitalo on julkaissut englanninkielistä musiikkia jo kolmannen albumin verran. Oh, Our Slow Designs jatkaa New Songs For Old Motifsin (2021) riisuttua folkia, jossa kuulee mukana vaikutteita laajalla skaalalla.

Keskitalolla on ihailtava tapa säveltää kappaleita, joissa sovituspuolella ei tapahdu mitään kovin ihmeellistä, mutta joissa kaikki osat tuntuvat tarpeellisilta, eikä mitään ottaisi pois. Albumi on tyylillisesti yhtenäinen, mutta siltä löytyy monenlaisia vivahteita. St. Augustine voisi samaan aikaan olla vanha gospel-klassikko että 2010-luvun indie-throwback. Kappaleissa kuten Searching For The Faeries taas on samankaltaisuutta Fleet Foxesin seesteisiin ja pastoraalisiin teoksiin.

Albumi onnistuu luomaan americanaa suomalaisella tuikkeella, johon yhdistyy Englannin alankoja ja usvaa. Kappaleet ovat kestoltaan varsin lyhyitä, mutta ne eivät missään kohtaa tunnu päättyvän kesken. Levyltä toivoisi kenties vielä hieman enemmän nopeampaa poljentoa, mutta albumi on silti Keskitalon englanninkielisten julkaisujen huippu.

Lisää luettavaa