THE CROWN: Crowned In Terror

THE CROWN
Crowned In Terror
Metal Blade

Nyt lävähti! Jos musiikkia mitattaisiin turpaanvetona, niin The Crown saisi uusimmalla albumillaan melkoisesti raskaiden sarjojen mestaruusvöitä. Sen verran pahaa menoa tarjotaan The Crownin viidennellä kokopitkällä. Ilmeisesti entisen At The Gates – ja nykyisen Lock Up -, Skitsystem- ja ties minkä -rähisijän Tomas Lindbergin liittyminen näiden ruotsalaisten mättösankareiden riveihin on saanut bändin virittämään moottorinsa vieläkin kuumemmille kierroksille.

Ruotsinsuomalaiset hemmot, eli rumpali Janne Saarenpää ja useimmat biisit yhdessä basisti Magnus Olsfeltin kanssa säveltänyt kepittäjä Marko Tervonen päästävät helvetin valloilleen blast beatin vauhdittamassa nimikappaleessa, johon liidikitaristi Marcus Sunessonin on paha mitään Ynkkää lähteä tiluttamaan. No, Slayeriksihän se menee. Armoa ei anneta myöskään sitä seuraavalla Under The Whipillä, kuten ei oikeastaan koko loppualbumilla. No, jos oikein tarkkoja ollaan, niin World Below riivaa Bathoryn eeppisempien kappaleiden hengessä, kun taas The Speed Of Darknessiin varastetaan pätkä Ritari Ässän tunnaria, mikä piristää muuten niin totaalista kokonaisuutta.

The Crownilla on erinomainen kyky yhdistää vanhaa grind corea sekä death-, teollisuus-, thrash- ja asennemetallia, mutta ylikierroksilla käydään turhan usein. Crowned In Terror olisi erinomainen albumi, mikäli yhtye malttaisi välillä lyödä jarrut tiskiin ja antaa kuulijan hengähtää. Nyt olo on kuin turtana olevalla Halmeella, joka odottaa viimeistä kuoliniskua levyn päättävän Death Metal Holocaustin kajahtaessa ilmoille, mutta ehkä se onkin ollut bändin tarkoitus. Biisin tauottua ei levyä halua laittaa ihan heti uudelleen pyörimään, eli uudeksi Reign In Bloodiksi Crowned In Terrorista ei ole, mutta 2000-luvun Pleasure To Killiksi kylläkin.