HAMMERFALL: One Crimson Night

HAMMERFALL
One Crimson Night
Nuclear Blast

Hammerfall on tehnyt oikein antaessaan faniensa odottaa yhtyeen ensimmäistä livelevyä. Fanit vaativat jo ensimmäisen levyn jälkeen konserttitallennetta, mutta eipä sellaista ole järkevää julkaista, kun materiaalia ei ole tarpeeksi. Eikä sitä ole tarpeeksi vielä kahden tai kolmenkaan levyn jälkeen.

Ruotsalaiset nauhoittivat debyytti- livensä kotikaupunkinsa Göteborgin yleisön edessä. Johan se on moneen kertaan todettu, että Hammerfall on sankarimetallin kärkinimiä kaikista kliseitä lähestyvistä otteistaan huolimatta, ja yhtyeen vahvoihin melodioihin perustuva kappalemateriaali toimii konserttisalissakin.

Studiolevyillä Hammerfall on osoittautunut äärimmäisen tarkaksi, napakaksi ja voimalliseksi yhtyeeksi. Lavalla bändi ei kuitenkaan tunnu onnistuvan yhtä hyvin. Bändi toimii yllättävän laiskasti, eivätkä sounditkaan ole parhaat mahdolliset, joskin laulu kuuluu kummallisen hyvin toisin kuin monien muiden bändien kohdalla.

Hammerfall ei viljele kovasti soolosuorituksia, vaikka ne bändin tyyliin sopisivatkin. Basisti Magnus Rosen ja kitaristi Stefan Elmgren saavat omat näytön paikkansa, mutta etenkään Elmgren ei tarjoile erityisen häikäisevää taidonnäytettä, vaikka hän toki on sulavasti soittava kepittäjä.

Vaikka live ei olekaan Hammerfallia parhaimmillaan, levyllä on paljon uljasta ja häpeilemätöntä metallia – muistuttaa se sitten takavuosien taitureista miten paljon tahansa.