HAMMERFALL: Infected

HAMMERFALL
Infected
Nuclear Blast

Hammerfallin ei odota muuttuvan. Bändin haluaa jotakuinkin samanlaisena kuin edellisilläkin levyillä. Silti yhtye teki uuden albumin kynnyksellä muutoksia. Se katkaisi pitkäaikaisen yhteistyön tuottaja Charlie Bauerfeindin kanssa ja tuottajina toimivat tällä kerralla bändin kitaristit.

Syy muutokseen oli yksinkertainen: yhtye halusi rikkoa rutiineita. Lopputulos ei onneksi kuulosta muuttuneen radikaalisti. Riffivetoisessa voimametallissa on edelleen vahvaa imua ja melodiat soljuvat jäntevästi.

Vuodet ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä, ei niinkään bändin kuin kuuntelijan kannalta. Vuonna 1997 Hammerfall vaikutti raikkaalta ja tuoreelta, mutta nykyään yhtyeen valitsema linja ei tunnu aivan yhtä tehokkaalta. Hammerfall ratsastaa osin vanhalla maineellaan, mutta kyllä bändillä on tarjottavanaan edelleen paljon hyvää.

Heikoimmilaankin Hammerfall houkuttelee tarttumaan koukkuun. Eikä siinä ole mitään pahaa, että ruotsalaisjoukkuetta voi pitää varsin viihdyttävänä. Let´s Get It On on erittäin hyvä esimerkki siitä, että Hammerfallilla on edelleen voima, joka puhuu napakasti.