JESS AND THE ANCIENT ONES: Jess And The Ancient Ones

JESS AND THE ANCIENT ONES
Jess And The Ancient Ones
Svart

Deathmetal-ryhmä Deathchainin moottorilla pyörivä Jess And The Ancient Ones on poikkeuksellisen kiinnostava uusi tuttavuus. Vaikka menneiden vuosikymmenten pölyjä tonkiva okkulttinen rock tuntuukin olevan tällä hetkellä trendikkäämpää kuin Kaivopuistoon sammuminen vappuna, eivät kaikki alueella operoivat artistit suinkaan kuulosta vanhoja temppuja toisintaessaan mitenkään vaivaannuttavilta. Kuulostaahan tämäkin siltä, että joku olisi voinut tehdä saman jo 1970-luvulla, mutta ei sitä kukaan silloin tehnyt.

Jess And The Ancient Onesin soundi on raikkaan retro, mutta se on lähinnä kuriositeetti, ei suoranainen vahvuus. Sen vahvuus piilee siinä, että yhtye osaa säveltää aivan erityisen hyviä kappaleita – vanhoista rakennuspalikoista, mutta tuoreella näkemyksellä. Pidemmätkin raidat kulkevat vastustamattomasti eteenpäin, ja riffivalikoimasta löytyy kerta toisensa jälkeen Twilight Witchcraftin avauksen kaltaisia herkkupaloja. Kuin täkynä sekaan heitetty The Devil (In G-minor) -blues on puolestaan hieno osoitus yhtyeen monipuolisuudesta.
The Ancient Onesin kruunaa tietysti Jess. Laulajattaren äänenkäyttö monipuolisine maneereineen on sanalla sanoen häikäisevää, ja juuri se tuo lopulta yhtyeen musiikkiin aidosti maagisen elementin.